Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Πήγαινε στο πανεπιστήμιο να ανοίξει το μυαλό σου ...

Γιατί σπουδάζεις Έλληνα τα παιδιά σου; Για να εργάζονται ώρες ατελείωτες, σε θέσεις ασύμβατες με τις σπουδές τους, να σκύβουν το κεφάλι στα παράλογα και τ' αντεργατικά, να παίρνουν έναν κατώτατο μισθό και να τα εκμεταλλεύεται ο κάθε εργοδότης, που δίνει μεν τα επιδόματα και τα δώρα των εορτών, αλλά τα παίρνει πίσω εκβιαστικά από τους εργαζόμενους, ώστε να μην πτωχεύσει το παχυλό ταμείο του; Για να στηρίξεις την Ελλάδα, που κυβερνάται από ανθρώπους, των οποίων η μεγάλη οικονομική επιφάνεια στηρίζεται στη ρεμούλα και στο δικό σου ιδρώτα;

Η κόρη του Πρωθυπουργού μας σπουδάζει σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής, χωρίς καν να μπει στον κόπο να δώσει εξετάσεις στα δικά μας Πανεπιστήμια, όταν εσύ πλήρωνες μια περιουσία σε υποστηρικτικά μαθήματα και προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις. Ο γιός του διορίστηκε ως σύμβουλος του αντιπροέδρου του λαϊκού κόμματος του Ευρωκοινοβουλίου, όταν εσύ έψαχνες μια θέση για το δικό σου το παιδί, που έκοβε το μυαλό του, το έλεγε η ψυχή και η καρδιά και ήθελε να βάλει και το δικό του λιθαράκι σ' αυτό, που λέμε δημιουργικότητα και υποστήριξη μιας νέας πραγματικότητας της πατρίδας μας! Και τι πήρες; Το απόλυτο τίποτα. Μόνο υποσχέσεις!
Μη μου πεις πως οι άριστοι επικρατούν, διαφεντεύουν και κυβερνούν! Είσαι γελασμένος! Οι τυχεροί, αυτοί, που έπεσαν από επιτήδειους ορ...εις, αυτοί κάθονται στο σβέρκο όλων μας και καταχρώνται της εμπιστοσύνης σου. Αυτοί, που φυτεύουν φοίνικες σε ζαρντινιέρες, τρώγοντας χιλιάδες ευρώ για την πλάκα τους. Αυτοί, που κοροϊδεύουν την πενία σου και σε αποκαλούν τζαμπατζή, γιατί δε μπορείς να πληρώσεις το ρεύμα σου, ενώ οι ίδιοι χρωστούν και τη γέννα τους. Αυτοί, που σου καίνε το σπίτι σου, το δάσος σου, κλέβουν την αναπνοή σου, για να πλουτίσουν οι μεγάλες εταιρείες, που θα υποθηκεύσουν ότι έχουν και τα δισέγγονα σου. Αυτοί! Αυτοί που θα είναι και αύριο δίπλα σε μία κάλπη, χαμογελαστοί και θα ζητούν τη ψήφο σου για μια καλύτερη πατρίδα. Μόνο, που το καλύτερο θα είναι μόνο γι αυτούς!
I.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα