Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Ανησυχία στη Ρόδο: Παριστάνουν τους αστυνομικούς και χτυπούν κόσμο


Τρία άτομα στη Ρόδο συστήθηκαν σε πολίτες ως αστυνομικοί. Λίγο μετά ο ένας έβγαλε χειροπέδες και τους ξυλοκόπησε.
Μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση αντιποίησης αρχής από κάποιους που παριστάνουν τους αστυνομικούς στη Ρόδο έρχεται στη δημοσιότητα. Οι δράστες υποβάλλουν πολίτες σε ελέγχους και βιαιοπραγούν εις βάρος τους, όπως έχει καταγγελθεί από την Κυριακή του Πάσχα στην αστυνομία, χωρίς πάντως μέχρι σήμερα να έχει σημειωθεί πρόοδος στις έρευνες.
Όπως γίνεται γνωστό από τη dimokratiki.gr, τρεις Ροδίτες, ηλικίας από 28 έως 30 ετών, γόνοι γνωστών οικογενειών, διασκέδαζαν στη Μεσαιωνική Πόλη το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Όταν επέστρεφαν πρωινές ώρες στα σπίτια τους, τρεις άγνωστοι τους προσέγγισαν και τους ζήτησαν τα στοιχεία τους.
Οι τρεις άγνωστοι άνδρες τους συστήθηκαν ως αστυνομικοί και μάλιστα στις εύλογες ερωτήσεις των πολιτών τους επέδειξαν ταυτότητες. Οι πολίτες τους είπαν ότι δεν έφεραν μαζί τους τις ταυτότητές τους κι όταν τους ζήτησαν να πάνε στο αστυνομικό τμήμα προς εξακρίβωση στοιχείων ο ένας έβγαλε χειροπέδες, τις φόρεσε στο ένα του χέρι σαν σιδερογροθιά και τους ξυλοκόπησε άγρια.
Ο 30χρονος υπέστη σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, ένας 28χρονος αιμοφιλικός κινδύνευσε από ανάλογα χτυπήματα, ενώ τραύματα φέρει και ο τρίτος της παρέας.
Το γεγονός καταγγέλθηκε στο ΑΤ Ρόδου ενώ σχετικά ενημερώθηκε και ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου που ζήτησε αρμοδίως να κινηθεί η διαδικασία με προτεραιότητα για την σύλληψη των δραστών, καθώς μάλιστα υπάρχουν υπόνοιες ότι δρούν ανεξέλεγκτα και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιτέθηκαν σε πολίτες παριστάνοντας τους αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα