Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Νέα αρχή για τον στίβο της Τριφυλίας και μάλιστα με τις πρώτες επιτυχίες


Και εγένετο Φιλαθλητικός Όμιλος Μεσσηνίας…
Ο Φιλαθλητικός Όμιλος Μεσσηνίας αποτελεί το νέο σημείο αναφοράς του μεσσηνιακού στίβου, με έδρα την Κυπαρισσία και μάλιστα το επίσημο ξεκίνημα έγινε με επιτυχίες!
Πίσω από το πολλά υποσχόμενο εγχείρημα βρίσκεται μια διοίκηση με πολλή αγάπη για τον κλασικό αθλητισμό, μεγάλη όρεξη για δουλειά και προσφορά στον αθλητισμό, στην τοπική κοινωνία και ιδίως στα νέα παιδιά, ενώ την προσπάθεια ενισχύουν ποικιλοτρόπως πρώην πρωταθλητές, ερασιτέχνες αθλητές και φίλοι του στίβου.
Οι υπεύθυνοι του Φιλαθλητικού Ομίλου Μεσσηνίας αναφέρουν, μεταξύ άλλων:
Σκοπός του συλλόγου είναι η διάδοση και η ανάπτυξη του αθλητισμού και του πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, μια περιοχή που κατά το παρελθόν έχει αναδείξει σε ατομικό επίπεδο σημαντικές αθλητικές προσωπικότητες, οι οποίες κατατάσσονται ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες αθλητές όλων τον εποχών.
Κατά γενική ομολογία τις τελευταίες δεκαετίες, ο αθλητισμός της Τριφυλίας από άποψη εγκαταστάσεων, υποδομών και νοοτροπίας, έχει παραμεληθεί και παραμένει Πανελλαδικά ανάμεσα στους ουραγούς.
Το πρώτο ενεργό τμήμα του νέου συλλόγου είναι ο στίβος και η αγωνιστική αρχή έγινε στις 2/4/22 στην Καλαμάτα με τους διασυλλογικούς της μικρής κατηγορίας Κάτω των 14 ετών. Σε αυτούς τους αγώνες συμμετείχαν στα 60μ και στο μήκος οι: Αγγελική Βασιλοπούλου, Βασιλική Ντζουβάρα, Κανελλοπούλου Νίκη, Παπαδοπούλου Μανωλια και Μπακόπουλος Ανδρέας.
Η συνέχεια δόθηκε στην Τρίπολη 10/4/22 με τους διασυλλογικούς ηλικίας Κ16 όπου ο Φιλαθλητικός είχε πρωτιά με τον Θάνο Δημητρακόπουλο στα 150μ και 2η θέση στο ύψος με τον ίδιο αθλητή, επίσης πολύ καλή παρουσία είχαν η Αγάπη Βάλοβα στο μήκος, η Κωσταντίνα Τζόρβα στα 80μ και η Γεωργία Χήναρη στα 150μ και το μήκος.
Ο τρίτος αγώνας στη σειρά διεξήχθη στην Αθήνα 19-20/4/22 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κόσμα και ήταν οι διασυλλογικοί ηλικίας Κ18 συνθέτων αγωνισμάτων. Σε αυτούς τους αγώνες αγωνίστηκαν στο Ολυμπιακό έπταθλο η Ιωάννα Τζόρβα και η Μαριλένα Γεωργομήτρου. Στον απαιτητικό αγώνα των 2 ημερών, που διεξήχθη σε 2 ομίλους (ο Νότιος στην Αθήνα και ο Βόρειος στη Θεσσαλονίκη) οι δυο δεκαεξάχρονες αθλήτριες έδωσαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, με την Ιωάννα να καταλαμβάνει την 4η θέση με 3.087 βαθμούς και την Μαριλένα την 10η θεση με 2.708 βαθμούς.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι Ιωάννα Τζόρβα και Μαριλένα Γεωργομήτρου είχαν αγωνιστεί μια εβδομάδα νωρίτερα στο Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα στο Βόλο, εκπροσωπώντας το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας και πετυχαίνοντας στο πρώτο τους Ολυμπιακό έπταθλο, η Ιωάννα την 10η και η Μαριλένα την 16η θέση πανελλαδικά.
Για την Ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι Ιωάννα Τζόρβα, Μαριλένα Γεωργομήτρου, Αγάπη Βάλοβα, Κωσταντίνα Τζόρβα μαζί με άλλα 11 παιδιά που θα αγωνιστούν στους επόμενους αγώνες, μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες τυπικά είχαν αθλητικό δελτίο στον Αθλητικό Όμιλο Κυπαρισσίας και για ένα έτος είχαν αποκλειστεί βάσει του αθλητικού νόμου από τα Πανελλήνια πρωταθλήματα, καθώς ο Α.Ο.Κ δεν είχε καταφέρει να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες και τις απαιτήσεις για την ειδική αθλητική αναγνώριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Μετά από αγωνία ενός έτους που κατέληξε μέχρι και σε προσφυγή των γονέων των νεαρών αθλητών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, το αδρανές πια τμήμα στίβου του Α.Ο. Κυπαρισσίας με απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου, αυτοδίκαια, σύμφωνα με τον νόμο, διαγράφηκε, και τα παιδιά κατάφεραν να ελευθερωθούν, για να μετεγγραφούν και να αγωνιστούν ξανά, ξεπερνώντας την γραφειοκρατία και την αναλγησία των εμπλεκομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα