Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Χρήσιμες συμβουλές για να «ξεφουσκώσουν» οι λογαριασμοί ρεύματος


Η ορθολογική χρήση των πλέον ενεργοβόρων οικιακών συσκευών συμβάλουν καθοριστικά στη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος - Τι συμβουλές οικονομίας προτείνουν οι ειδικοί

«Φουσκωμένοι» έρχονται οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος στα περισσότερα νοικοκυριά καθώς με την καταμέτρηση της κατανάλωσης αποτυπώνεται και όλη η επιβάρυνση από τη ρήτρα αναπροσαρμογής, η οποία ειδικά για τους πρώτους μήνες του 2022 έχει εκτιναχθεί ακόμη και στα 27-28 λεπτά ανά κιλοβατώρα.
Πρόσφατη έρευνα έδειξε πώς πράγματι ακόμα και όταν ενεργοβόρες συσκευές είναι κλειστές έχουν κατανάλωση ρεύματος που δεν είναι μικρή. Στο μικροσκόπιο πέρα από τις γνωστές συσκευές υψηλής κατανάλωσής όπως οι θερμοσίφωνες μπαίνουν τα πλυντήρια ρούχων και πιάτων που καίνε το 16% της συνολικής κατανάλωσης, το ψυγείο και ο καταψύκτης που καίνε το 12% και όλες οι συσκευές σε αναμονή που καίνε το 7%.
Οι ειδικοί λοιπόν προτείνουν συμβουλές οικονομίας:
  • Χρήση πριζών με διακόπτη
  • Να μην φορτίζονται οι συσκευές πάνω από το 100%
  • Μείωση στην θερμοκρασία νερού στα πλυντήρια
  • Χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα
Ωστόσο παραπέμπουν τους καταναλωτές να αντικαταστήσουν τα κλιματιστικά και τις ηλεκτρικές συσκευές με νέας τεχνολογίας, αποδοτικότερες και οικονομικότερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα