Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Δολοφονία Σκαφτούρου: Η δράση σε Μύκονο, Σαντορίνη και Πάρο, το λαθρεμπόριο καυσίμων και τα στρατόπεδα της ελληνικής "Καμόρα"


Η "εξάδα" των δολοφόνων του Γιάννη Σκαφτούρου, μπόρεσε και κινήθηκε ανεξέλεγκτα στο στάδιο της προπαρασκευής της δολοφονίας και στην εκτέλεσή της, χωρίς να έχει κανένα αστυνομικό εμπόδιο, και τώρα αναζητούνται τα "λάθη" της διαφυγής, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα ίχνη τους. Την τελευταία 5ετία έχουν εκτελεστεί 23 συμβόλαια θανάτου, υπάρχουν και 8 που απέτυχαν, με μόλις ένα από αυτά να έχει εξιχνιασθεί. Αυτές οι περιπτώσεις δολοφονιών έχουν παγκοσμίως, μέσο όρο στην εξιχνίασή τους μόλις το 2%...
Ο "Θείος Τζο" από τις αρχές του 2019 όταν και αποφυλακίστηκε, φαίνεται σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να δραστηριοποιήθηκε έντονα στα παλιά του "λημέρια". Οι ίδιες πηγές τον θέλουν να ήταν ιδιαίτερα "ενεργός", όχι τόσο στο επίπεδο των εκβιασμών, οι οποίοι πλέον αποτελούν μέσο "στιγματισμού" περιοχών από τα εγκληματικά δίκτυα, αλλά κυρίως στο λαθρεμπόριο καυσίμων. Επίσης, φέρεται να επιχείρησε να επεκταθεί σε επίπεδο εκβιασμών σε κοσμοπολίτικα νησιά όπως η… Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρο, Ίο και άλλα.
Το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του, προέρχεται σε μεγάλο ποσοστό όπως εκτιμούν αρμόδιοι αξιωματικοί, σε προστριβές και διαγκωνισμούς, που σχετίζονται με τις πρόσφατες δραστηριότητες του "Θείου Τζο". Φέρεται να "έριξε", να ενόχλησε ή να απειλούσε άλλα εγκληματικά δίκτυα που αποφάσισαν να τον εξοντώσουν, καθώς ήταν εμπόδιο στα παράνομα συμφέροντά τους. Παράλληλα οι "εντολείς" της δολοφονίας έδωσαν ένα ισχυρό "μήνυμα" επίδειξης δύναμης προς όλα τα ανερχόμενα εγκληματικά "υποκαταστήματα" που έχουν φιλόδοξες σκέψεις ανέλιξης. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με αστυνομικές εκτιμήσεις, η "εκτελεστική ομάδα" να είχε… επισήμανση, η εξόντωση να εξελιχθεί μέσα στο σπίτι του θύματος, για να δείξουν πως δεν διστάζουν να σκοτώσουν ακόμη και δίπλα σε συγγενείς και παιδιά, εκείνους που μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια τους.
Το δεύτερο ενδεχόμενο που ερευνούν, είναι η απόφαση εξόντωσής του να προέρχεται από ένα νέο "εγκληματικό στρατηγείο" που ξεκαθαρίζει θανατηφόρα την… παλιά γενιά, προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της GREEK MAFIA, αλλά και να αποφύγει την δική του εξόντωση από τα "βαρίδια" του παρελθόντος.
Ένα τρίτο ενδεχόμενο, με μικρότερες πιθανότητες, είναι η δολοφονία να συνδέεται με την προηγούμενη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του, τον Ιούνιο του 2018 στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν μαχαιρώθηκε στο πόδι από μέλη της Αλβανικής Μαφίας, διαχειριστές "γραφείων ενοικιαζόμενων εκτελεστών".
Το αίτημα άρσης τηλεφωνικού απορρήτου, που θα υποβάλλουν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, δεν έχει στόχο μόνο τις πιθανές ύποπτες επικοινωνίες των δραστών, πριν και μετά την δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, αλλά και τις τηλεφωνικές συνδέσεις "γνωστές" και "πακιστανικές" που μπορεί να χρησιμοποιούσε το ίδιο το θύμα. Θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν επικοινωνίες, μηνύματα, που θα μπορούσαν να αναδείξουν ύποπτο "αντίπαλο", ο οποίος συγκεντρώνει χαρακτηριστικά ηθικού αυτουργού. Εξετάζεται το ενδεχόμενο "δούρειου ίππου", εσωτερικού πληροφοριοδότη στο περιβάλλον του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος δεν αποκλείεται να ενημέρωσε ηθικούς ή φυσικούς αυτουργούς, για τις κινήσεις του "Θείου Τζο", και κυρίως για την έλλειψη ασφάλειας γύρω του, όπως συνήθιζε να έχει μετά την αποφυλάκισή του μετακινούμενος με θωρακισμένο αυτοκίνητο.
Τα δύο στρατόπεδα της ελληνικής "Καμόρα"
Η Ελληνική "Καμόρα" είναι σήμερα χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα. Οι 9 μεγάλες φατρίες και οι δεκάδες υποομάδες της GREEK MAFIA, αλληλοεξοντώθηκαν, κάποια μέλη της άλλαξαν… στρατόπεδο, ωστόσο οι "ανακατατάξεις" συνεχίζονται από την νέα… γενιά που επιχειρεί να πάρει τα ηνία δημιουργώντας πολυδαίδαλα επεκτατικά κυκλώματα σε κάθε μορφή εγκληματικής δράσης, από την μαστροπεία έως το… κλάμπινγκ της Μυκόνου και το λαθρεμπόριο καυσίμων.
Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για "ανασύνταξη" του οργανωμένου εγκλήματος που επιχειρεί να αναλάβει δράση μετά την πανδημία, καθώς κατά τη διάρκειά της η "πίτα" του μαύρου χρήματος είχε μικρύνει. Οι αρμόδιες αρχές για πολλά χρόνια έβλεπαν τους "θιασώτες" του οργανωμένου εγκλήματος να αλληλοσπαράσσονται -45 συμβόλαια θανάτου σε 12 χρόνια- και ταυτόχρονα να πολλαπλασιάζονται σαν την Λερναία Ύδρα, "εισβάλοντας" στις παρυφές της πολιτικής, επιχειρηματικής, αστυνομικής και εκκλησιαστικής διαπλοκής. καθώς επίσης και στον διαγκωνισμό για τον έλεγχο των δραστηριοτήτων στη Μύκονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα