Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Αντιπαράθεση για ανάπλαση στα Φιλιατρά


Για παράνομες παρεμβάσεις στο αρχικό σχέδιο ανάπλασης της οδού Δεκατεσσάρων στα Φιλιατρά έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Καναλουπίτης, απευθύνοντας σχετικά ερωτήματα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αντώνη Βλάχο.
Χαρακτηριστικά ο κ. Καναλουπίτης επισήμανε: «Το μεγάλο έργο της ανάπλασης της Δεκατεσσάρων είναι δημιούργημα της δικής μας παράταξης και εκτελείται τώρα. Κύριε Βλάχο, σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο μας είχατε απαντήσει ότι δεν κάνατε καμία μετατροπή στο σχέδιο και όλες οι εργασίες γίνονται βάσει αυτού. Σας αναφέρω ότι στον Πύργο του Άιφελ κόψατε το πεζοδρόμιο στην ανατολική πλευρά και το μικρύνατε περίπου κατά 60 εκατοστά (πάνω από μισό μέτρο), με αποτέλεσμα αυτό σήμερα να είναι κατά πολύ μικρότερο από το 1,5 μέτρο που προβλέπει ο κανονισμός και άρα είναι παράνομη η σημερινή του μορφή. Το κυριότερο είναι ότι ακριβώς δίπλα βρίσκονται σε λειτουργία ένα νηπιαγωγείο και ένα δημοτικό σχολείο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την ασφάλεια των μικρών παιδιών κατά την είσοδο και την έξοδο προς και από τα σχολεία τους. Επίσης υπάρχει κίνδυνος και για τους επισκέπτες του Πύργου του Άιφελ, γιατί το πεζοδρόμιο αυτό είναι δίπλα σε δρόμο με μεγάλη κυκλοφορία αυτοκινήτων.
Σας ερωτώ κύριε Βλάχο, ποιος είναι ο επιβλέπων μηχανικός από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, που δέχτηκε να γίνουν αυτές οι παράνομες παρεμβάσεις και αν έχει γίνει τροποποίηση του αρχικού σχεδίου».
Απαντώντας ο κ. Βλάχος σημείωσε: «Αυτό το έργο το είχατε κάνει μισό, πήρατε τα χρήματα και τα γυρίσατε πίσω. Γίνεται συμπληρωματική μελέτη και όλα είναι νόμιμα και τα σχολεία δεν έχουν καμία σχέση».
Ο κ. Κατσίβελας από την πλευρά του απάντησε: «Είσαι παραβατικός και είσαι και αστυνομικός», ενώ ο κ. Βλάχος συμπλήρωσε πως όλα είναι νόμιμα και βάσει μελέτης. Ο κ. Καναλουπίτης παρενέβη λέγοντας «λέτε ψέματα» και ο αντιδήμαρχος συνέχισε αναφέροντας πως «ο κόσμος βλέπει να αλλάζει η πόλη και αυτό σας πειράζει».
Για το ίδιο έργο ο Αγγελής Κοροβίλας επισήμανε πως καθώς το επόμενο διάστημα ξεκινά η συγκομιδή του καρπουζιού και εκατοντάδες νταλίκες θα περνούν από εκεί, θα πρέπει να γίνει στάση εργασιών.    Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα