Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

“Βάλε στόχους στη ζωή και προχώρα… Εσύ έχεις τη δύναμη”: Αυτό είναι το μήνυμα που μεταδίδει ο μαθητής Λυκείου Τάσος Σιψάς μέσα από τη ζωγραφιά του, η οποία έγινε αφίσα από την επιστημονική ομάδα του ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Ιουνίου.
Φέτος το ΚΕΠΕΠΨΥ, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, επιλέγει να γιορτάσει την πρόληψη παρέα με το μουσικό συγκρότημα εφήβων “Bottoms up”, αύριο στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας. “Γιορτάζει την σημασία του να μένεις συνδεδεμένος με τον εαυτό σου και τα όνειρά σου, τη σημασία του να συνδέεσαι αληθινά με ανθρώπους γύρω σου και να εκφράζεις τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου, τη σημασία του να μάθεις να επιλέγεις σωστά για τον εαυτό σου και να χαράζεις το δικό σου μονοπάτι ζωής που να σε κάνει ευτυχισμένο και ολοκληρωμένο. Εκεί βρίσκεται η ουσία αυτής της ημέρας. Εκεί βρίσκεται και το έργο των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας” ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την αυριανή εκδήλωση η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου, κοινωνική ανθρωπολόγος Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη.
Ο αρχιμανδρίτης Αλέξιος Αρώνης, εκπροσωπώντας τη Μητρόπολη Μεσσηνίας, ανέδειξε τη δύναμη της συσπείρωσης και της συνεργασίας της τοπικής Εκκλησίας, φορέων και συλλόγων μέσα από τις δράσεις του ΚΕΠΕΠΨΥ, στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου στο κοινωνικό πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης.
Παρέμβαση έκανε εξ αποστάσεως και ο πρόεδρος του ΚΕΠΕΠΨΥ Άγγελος Χρονάς, ο οποίος τόνισε πως το πρόβλημα των ναρκωτικών αγγίζει όλες τις ηλικίες και όλες τις κοινωνικές τάξεις, και γι’ αυτό είναι αναγκαία η συμπόρευση όλων: Περιφέρειας, δήμου, τοπικών φορέων, εκπαιδευτικής κοινότητας και νεολαίας.
Όσον αφορά ό,τι περικλείει την εκδήλωση, δηλαδή η αφίσα και ένα τηλεοπτικό σποτ, οι πρωταγωνιστές είναι έφηβοι μαθητές γυμνασίου και λυκείου, που έχουν συμμετάσχει σε δράσεις του Κέντρου Πρόληψης. Στο τηλεοπτικό σποτ συμμετέχουν οι Βασίλης Ρέμπελος, Αριάδνη Τριβιζά, Τάσος Σιψάς και Ιωάννα Τζώρτζη - Πάλλη και στέλνουν τα μηνύματα “Πίστεψε στον εαυτό σου’’, “Μίλα για τα συναισθήματά σου”, “Η ζωή έχει επιλογές από εσένα… εξαρτάται’’.   Ν.Κ.
* Η μπάντα “Bottoms up’’ είναι ένα εναλλακτικό σχήμα που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2021 στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας. Τα μέλη της μπάντας είναι: Βασίλης Ρέμπελος (φωνή, ηλεκτρική κιθάρα), Όλγα Γιαννακοπούλου (φωνή), Ίλια Γκιουλέα (πλήκτρα), Χρήστος Γιαννέλης (ηλεκτρικό μπάσσο) και Θεοδώρα Σούμπλη (τύμπανα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα