Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τη φετινή σοδειά ελαιολάδου


Πάνω από 3,50 ευρώ οι τελευταίες εμπορικές πράξεις στη Μεσσηνία
Αύξηση της παραγωγής εκτιμάται ότι θα έχουμε φέτος στην Ελλάδα, αλλά και στη Μεσσηνία, που θα φθάσει σε πανελλήνιο επίπεδο τους 275.000 τόνους, ενώ στο νομό οι άνθρωποι που ασχολούνται με την καλλιέργεια των ελαιοδέντρων υποστηρίζουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε μια εξαιρετικά παραγωγική χρονιά.
Η τιμή με την οποία πωλείται σήμερα το συμβατικό λάδι φθάνει τα 3,53 ευρώ και τα 3,61 το ΠΟΠ, σύμφωνα με τα τελευταία τιμολόγια που κόπηκαν στη Μεσσηνία πριν από λίγες ημέρες.
Καλά εξελίσσεται, εν τω μεταξύ, η ανθοφορία και η καρπόδεση της ελιάς στη Μεσσηνία, ενώ επιπτώσεις από τις καιρικές συνθήκες και τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις κατά τόπους δεν έχουν ακόμα φανεί, αν και φαίνεται πως δεν έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα η καλλιέργεια, όπως λένε οι παραγωγοί.
Η ζήτηση από τις διεθνείς αγορές είναι σε σταθερά επίπεδα, ενώ αύξηση παρατηρείται από εταιρείες της ντόπιας αγοράς. Γεγονός είναι, πάντως, πως η αγορά βρίσκεται και εν αναμονή επίσημων στοιχείων από την καρπόδεση.
Οι αγρότες μιλούν για μία καλή χρονιά φέτος, όπως όλα δείχνουν, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ η απόδοση ανά δέντρο θα φθάσει σε υψηλά επίπεδα, αν συνεχίσει ο καιρός να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο. tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα