Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

ΕΡΤ το μεγαλείο σου: Δωρεάν μαθήματα κλοπής βενζίνης από αυτοκίνητα σε ζωντανή μετάδοση


Ένα ιδιαίτερα διαφωτιστικό βίντεο για το πώς να κλέψουμε, ΝΑΙ να κλέψουμε, βενζίνη πρόβαλε η ΕΡΤ. 
Δηλαδή έναν αναλυτικό οδηγό βήμα βήμα για… κλέφτες, αποδεικνύοντας με έργα τον… εκπαιδευτικό χαρακτήρα της! Αν και φυσικά ο σκοπός της ήταν να δείξει πως γίνεται η κλοπή, τελικά μάλλον πέτυχε το ακριβώς αντίθετο. Μερικές φορές οι αγνές προθέσεις ενημέρωσης, φέρνουν ανάποδα αποτελέσματα ειδικά σε τόσο λεπτά θέματα…
Με την τιμή των υγρών καυσίμων να βρίσκεται στον Θεό, η δημόσια τηλεόραση απέδειξε ότι δεν έχει τον… Θεό της. Σε μία προσπάθεια να φανεί χρηστική (!) σε απεγνωσμένους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που πέφτουν θύματα κλοπής εξήγησε βήμα βήμα ότι η κλοπή καυσίμων από σταθμευμένα αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη. Αρκεί κάποιος να έχει ένα απλό λάστιχο, ένα ντεπόζιτο και αρκετό θράσος.
Το συγκεκριμένο… σεμινάριο προβλήθηκε χθες κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής «Συνδέσεις». Ο δημοσιογράφος της εκπομπής βρήκε λοιπόν έναν ιδιοκτήτη συνεργείου ώστε «να μας δείξει ακριβώς πως γίνεται» σημειώνοντας «πως δεν είναι κάτι πολύ δύσκολο».
Να ξέρετε πως «δεν χρειάζεται κάποιο ειδικό σωληνάκι, ακόμα και με ένα λάστιχο που έχουμε για να καθαρίζουμε τις ντουλάπες και με ένα ντεπόζιτο μπορούμε να αδειάζουμε το ρεζερβουάρ».
Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου ήταν κατατοπιστικός: «Εδώ που είναι το ρεζερβουάρ, ανοίγουμε την τάπα, βάζουμε το σωλήνα μέσα. Με το που τραβήξουμε, ρουφήξουμε, αρχίζει μέσω της φυσικής ροής και τρέχει η βενζίνη και αδειάζει στο μπιτόνι που έχουμε για να κλέψουμε τη βενζίνη».
Υπάρχει κι άλλος τρόπος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αλλά πιο δύσκολος. «Αν πάει κάποιος στο ντεπόζιτο του αυτοκινήτου (από κάτω) με ένα κατσαβίδι, με ένα μαχαίρι – κάτι, μπορεί πολύ εύκολα να ανοίξει μία τρύπα και να αρχίσει να αδειάζει το ντεπόζιτο. Δεν είναι κάτι δύσκολο».
Η… εκπαιδευτική τηλεόραση ολοκληρώθηκε με τον παρουσιαστή Κώστα Παπαχλιμίντζο να σχολιάζει: 
«Ευχαριστούμε πάρα πολύ» και τη Χριστίνα Βίδου να συμπληρώνει: «διαφωτιστικό το ρεπορτάζ». Πάλι καλά που δεν μας είπαν να μην το δοκιμάσουμε μόνοι μας στο σπίτι, όπως τα τρικ των μεγάλων μάγων. Τουλάχιστον αν βρούμε άδειο το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου μας θα ξέρουμε ότι δεν θα ευθύνεται μόνο το γεγονός ότι δεν βάλαμε αρκετό καύσιμο…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα