Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

«Βόμβα» από το υπουργείο Δικαιοσύνης: Ζητά πειθαρχικό έλεγχο των ιατροδικαστών για Μαλένα και Ίριδα


Τα κενά που εντοπίστηκαν στα πρώτα πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας φέρνουν πειθαρχικό έλεγχο εις βάρος των ιατροδικαστών.
Με παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, αναμένεται να ζητηθεί πειθαρχικός έλεγχος των ιατροδικαστών που διερευνήσαν πρώτοι τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας .
Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα των ιατροδικαστών φέρεται να καταγράφονται πλημμέλειες των ιατροδικαστών.
Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν από τους ιατροδικαστές Τσάκωνα και Τσόλια, ενώ στόχος του υπουργείου είναι να ελεχθεί - έστω και τώρα - η ορθότητα των αναφορών και των εκθέσεων των δύο ιατροδικαστών.
Οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλογρηάς μελετώντας το φωτογραφικό υλικό, τους ιατρικούς φακέλους των δύο παιδιών, τις νέες τοξικολογικές εξετάσεις, άλλωστε, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι τα δύο παιδιά δεν έφυγαν από τη ζωή από παθολογικά αίτια αλλά πως ο θάνατος τους οφείλεται στον ίδιο μηχανισμό, που είναι ασφυκτικός.
Η έρευνα, που αναμένεται να παραγγείλει Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας θα διενεργηθεί - κατά πάσα πιθανότητα - από τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα