Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Καταγγελία για γνωστό ορφανοτροφείο της Καλλιθέας ότι τους «άρπαξαν» το παιδί - Για παράνομες υιοθεσίες κάνει λόγο ο πατέρας

Συγκλονίζει η καταγγελία των γονέων σε βάρος του νηπιοτροφείου, αποκαλύπτοντας ότι έχουν να δουν το παιδί τους 4 χρόνια, ενώ ο πατέρας αθωώθηκε από την κατηγορία της κακοποίησης. Η μητέρα της κλαίει και όπως λέει βλέπει το παιδάκι της μόνο μέσα από φωτογραφίες.
Ο πατέρας της, Διαμαντής Θεοδοσίου μιλώντας στο mega υποστηρίζει ότι μετά από δύο ανώνυμες καταγγελίες εις βάρος του ίδιου και του γαμπρού του για σεξουαλική κακοποίηση, τους πήραν το παιδί και δεν το ξαναείδαν ποτέ ακόμη κι όταν απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες.
«Όταν ήταν 3,5 ετών έκαναν μια ανώνυμη καταγγελία ότι ο πατέρας βίαζε τη Μαρία… Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο και αθωώθηκα με βούλευμα. Εφόσον βγήκε το απαλλαχτικό βούλευμα για εμένα, έρχεται και δεύτερη καταγγελία του γαμπρού μου ότι βίαζε το παιδί», δήλωσε ο Διαμαντής Θεοδοσίου, πατέρας της 8χρονης.
«Από εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς για εμένα, το παιδί, για όλους», λέει ο πατέρας της 8χρονης.
Το ζευγάρι δεν μπορεί ακόμα και σήμερα, να δει το παιδί, που έχει περάσει σε ανάδοχη οικογένεια.
Οι γονείς ψάχνουν απαντήσεις, ούτε η δικαιοσύνη, ούτε το ορφανοτροφείο τους έχουν πει μέχρι σήμερα πού είναι το παιδί τους.
«Το λόγο που το πήραν δεν το γνωρίζω. Αφού αθωώθηκα και εγώ και ο γαμπρός μου δεν υπάρχει κανένας λόγος».
«Μας πήραν το παιδί στο Τζάνειο και έβγαλε εκεί η ψυχολόγος ότι πρέπει να μείνει στο ίδρυμα γιατί είναι καλύτερα. Επειδή μένουμε σε μικρό χωριό με 20 ανθρώπους σε ένα βουνό – δύο ώρες από τον Πειραιά- και η εισαγγελέας συμφώνησε και πήγαμε δικαστικώς και χάσαμε το παιδί.
Η εισαγγελέας υπέδειξε τότε πως το νηπιοτροφείο Καλλιθέας ήταν το καταλληλότερο περιβάλλον για το μικρό κορίτσι.
Με φώναξε ο εισαγγελέας και μου λέει βρήκα το καλύτερο ίδρυμα και είστε τυχερός που το πήραν (δέχτηκαν) και το παιδί.»
Αρχικά η 4χρονη, είχε τακτική επικοινωνία με τους γονείς, που είχαν δικαίωμα να την παίρνουν μαζί τους στο σπίτι κάποιες μέρες της εβδομάδας.
«Γύρω στους 2 μήνες μας την έδιναν Τετάρτη μέχρι Δευτέρα την παίρναμε στο χωριό.»
«Μας έλεγε ότι φοβόταν, ότι πεινάει ότι δεν είχε κρεβάτι γιατί τον σήκωναν τα μεγαλύτερα παιδιά και αναγκαζόταν κοιμόταν στο πάτωμα. Μας έλεγε ότι η μαγείρισσα τα χτυπούσε με κουτάλα, ότι την έβαζαν τιμωρία σ’ ένα υπόγειο.»
Σημειώνεται ότι είναι το ίδιο ορφανοτροφείο το οποίο μάλιστα είχε καταγγείλει και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, καθώς στα χέρια της είχαν φτάσει επώνυμες καταγγελίες για διεστραμμένες σεξουαλικές ενέργειες, ξυλοδαρμούς αλλά και παράνομες υιοθεσίες.
«Δεν θέλω να πάω εκεί εκεί. Με έπιανε από εδώ και έκλαιγε αυτή, έκλαιγα κι εγώ. Δεν θέλω, δεν μ’ αρέσει εκεί μέσα. Μην με πάτε εκεί. Θέλω να πάω σπίτι όχι εκεί», τόνισε η μητέρα της 8χρονης.
Όπως καταγγέλλουν οι γονείς της, κόπηκε κάθε επικοινωνία με το παιδί τους όταν κατήγγειλαν τα όσα η 8χρονη τους έλεγε για το ορφανοτροφείο.
«Πήγα στην εισαγγελέα και της είπα τα πράγματα που γίνονταν στο ίδρυμα και αντί να διερευνήσει την καταγγελία, με σταμάτησαν και από το να βλέπω το παιδί.»
«Πιστεύω ότι το ίδρυμα που είναι κολαστήριο ότι παίρνουν τα παιδιά από απομακρυσμένες περιοχές από φτωχές οικογένειες τα μεταπουλούσαν, τα έβγαζαν σε πλειστηριασμό. Το ίδιο πιστεύω και φοβάμαι ότι είναι και για την κόρη μου τη Μαρία και δεν ξέρω αν θα τη βρω πάλι.»
Η απάντηση του Νηπιοτροφείου
Η διευθύντρια του ιδρύματος διαβεβαίωσε πως το κορίτσι βρίσκεται σε ανάδοχη οικογένεια όπως ορίζει ο νόμος.
«To ίδρυμα μας, το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο φιλοξενεί το ανήλικο τέκνο για το οποίο αναφερθήκατε και ήδη από το 2019 έχει την γονική μέριμνα του παιδιού. Στην συνέχεια οι γονείς έκαναν αίτηση ανάκλησης, την οποία έχασαν και προσφάτως κατέθεσαν και δικάζεται στις 6 Απριλίου του 2023 αίτηση στην οποία έχουν καταθέσει. 00.49 Το παιδί, όπως όλα τα παιδιά σε εφαρμογή του νόμου 48/37 συνδέονται μέσω του συστήματος και πηγαίνουν σε ανάδοχες οικογένειες. Το ίδιο ισχύει και για το παιδί αυτό», σχολίασε η Ηρώ Ζερβάκη, Πρόεδρος ΠΕΝ
Στο κρίσιμο ερώτημα των γονιών, πάντως, για ποιο λόγο τους έχει απαγορευθεί κάθε επικοινωνία εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια με το παιδί τους, η πρόεδρος του ΠΕΝ δεν μπήκε στην ουσία.
«Εφόσον έχουμε την γονική μέριμνα, είμαστε γονείς του παιδιού, κρίνουμε εμείς μετά από εισηγήσεις, αρμοδίων επιστημόνων, παιδοψυχίατρων, ψυχολόγων και λοιπά το αν πρέπει ή όχι να συνεχιστούν οι συναντήσεις».
«Αφού βγήκε η αθώωση του θείου έκανα αίτηση να δω το παιδί και μου είπαν προφορικά ότι δεν δέχεται το ίδρυμα. Δεν ξέρω τίποτα. Αν ζει, αν είναι καλά, πού βρίσκεται, δεν γνωρίζω. Αυτό προσπαθώ να μάθω αλλά μάταια», είπε ο πατέρας.
Η υπόθεση δικάζεται τον Απρίλιο με τους γονείς να ζητούν να ξαναδούν το παιδί τους μετά από 4 ολόκληρα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα