Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Στο ταμείο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και όσοι δικαιούνται αγροτικές επιδοτήσεις μικρότερες των 250 ευρώ

Μειώνεται από τα 250 ευρώ στα 150 ευρώ η ελάχιστη καταβολή άμεσων ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Αυτό σημαίνει οτι όσοι μικροαγρότες δικαιούνται ποσό βασικής ενίσχυσης μικρότερο των 250 ευρώ, θα πληρωθούν κανονικά για πρώτη φορά φέτος.
Αυτό ανάφερε ο Κωνσταντίνας Μπαγινέτας Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης ... παραγωγικής αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας μιλώντας στον 989 Alpha Radio και στον δημοσιογράφο Σωτήρη Μπέσκο.
Για πρώτη φορά θα πληρωθούν και αγρότες που έχουν να λαμβάνουν ποσά και μικρότερα των 250 ευρώ αφού μπήκε πλέον όριο τα 150 ευρώ. Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να ωφελήσει ετεροεπαγγελµατίες που απασχολούνται στον κλάδο του ελαιολάδου και της ελιάς µε λίγα στρέµµατα.
To στρατηγικό σχέδιο συγκεκριμένα αναφέρει:
Δεν χορηγούνται άμεσες ενισχύσεις σε γεωργούς όταν το συνολικό ποσό των προς καταβολή αμέσων ενισχύσεων, προ της ανάκτησης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και της εφαρμογής διοικητικών κυρώσεων για δεδομένο ημερολογιακό έτος, δεν υπερβαίνει τα 150 ευρώ. Η πρόβλεψη αυτή δεν εφαρμόζεται για τους γεωργούς των οποίων η έδρα της εκμετάλλευσης βρίσκεται στα μικρά νησιά του Αιγαίου (στα οποία συγκαταλέγονται όλα τα νησιά του Αιγαίου με εξαίρεση την Εύβοια και την Κρήτη), αφενός διότι οι εκμεταλλεύσεις εκεί είναι πολύ μικρές συγκριτικά με της ηπειρωτικής χώρας και αφετέρου αντιμετωπίζουν σε μεγάλο ποσοστό προβλήματα λόγω του νησιωτικού τους χαρακτήρα, αλλά και λόγω σοβαρών γεωγραφικών ή φυσικών περιορισμών. Για τα νησιά αυτά εφαρμόζεται ειδικό πρόγραμμα («Ειδικά μέτρα για τη γεωργία στα μικρά νησιά του Αιγαίου», Κανονισμός 229/2013 της ΕΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα