Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Μεσσηνία: Του απέσπασαν προσωπικά στοιχεία κι έκαναν απάτες με το όνομά του


Τον μπελά του βρήκε ένας Μεσσήνιος από την περιοχή της Πυλίας, όταν έπεσε «στα πλοκάμια» απατεώνων και εν αγνοία του τον έμπλεξαν στη δράση τους.
Ευτυχώς, δεν έχασε χρήματα από τη δήθεν αγορά ενός αυτοκινήτου, απ’ όπου όλα ξεκίνησαν, όμως έχει δεχτεί μηνύσεις από άλλους εξαπατημένους ανά την Ελλάδα, καθώς οι επιτήδειοι χρησιμοποιούσαν τα στοιχεία του Μεσσήνιου.
Αγγελία για αυτοκίνητο
Όλα ξεκίνησαν όταν το θύμα είδε μια αγγελία πώλησης αυτοκινήτου σε γνωστή ιστοσελίδα του διαδικτύου.
Επικοινώνησε με το τηλέφωνο που υπήρχε, όπου ο δήθεν πωλητής τον ενημέρωσε πως είναι από τη Χαλκίδα και πως για να στείλει το αυτοκίνητο, θέλει να του κατατεθεί σε λογαριασμό το ποσό των 5.000 ευρώ. Μάλιστα, του έδωσε και λογαριασμό για να καταθέσει τα χρήματα, ο οποίος, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ανήκει σε μια γυναίκα.
Ο Μεσσήνιος αρνήθηκε να καταθέσει το ποσό χωρίς να έχει δει το όχημα, όμως ο απατεώνας, αφού είδε ότι δεν μπορεί να κερδίσει χρήματα, στόχευσε αλλού. Ζήτησε, λοιπόν, από το θύμα να του στείλει φωτογραφία της ταυτότητάς του, προκειμένου δήθεν να κινήσει τις διαδικασίες για να του στείλει το αυτοκίνητο και να… ολοκληρωθεί η πώληση.
Με τα στοιχεία του
Το θύμα τού έστειλε φωτογραφία της ταυτότητάς του και από εκεί και πέρα ξεκίνησε το μπλέξιμο για το Μεσσήνιο.
Μπορεί την ιστορία με το αυτοκίνητο, αφού δεν έγινε τίποτα με την πώληση, να την ξέχασε, όμως έπειτα από λίγο καιρό άρχισε να δέχεται ενοχλήσεις από άτομα απ’ όλη την Ελλάδα που είχαν πέσει θύμα του απατεώνα, αποσπώντας τους χρήματα και, μάλιστα, με τα στοιχεία του Μεσσήνιου.
Όπως αποκαλύφθηκε, μετά τις δικές τους συνομιλίες, ο απατεώνας συνέχισε να ανεβάζει αγγελίες και να διαπραγματεύεται την πώληση ενός δήθεν αυτοκινήτου, αλλά δίνοντας τα στοιχεία του Μεσσήνιου. Έτσι, όταν τα νέα θύματά του είδαν πως έχασαν σημαντικά ποσά και αυτοκίνητα δεν πήραν, προχώρησαν σε μηνύσεις και καταγγελίες για το όνομα που είχαν.
Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, η οποία και την ερευνά.  Βίκυ Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα