Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Απάντηση Ραγκούση για τη βίλα στην Πάρο με δάνειο για τρίτεκνους: "Λασπολογία, το δικαιούνταν η πρώην σύζυγός μου"

Απαντήσεις για το δημοσίευμα της ψηφιακής εφημερίδας Political που κάνει λόγο για "βίλα που διατηρεί στην Πάρο με δάνειο για τρίτεκνους", έδωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, λέγοντας πως πρόκειται για την προσωπική του μόνιμη κατοικία και δεν είναι βίλα.
Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, η πρώην σύζυγός του και μητέρα των τριών παιδιών του εδικαιούτο να πάρει αυτό το δάνειο.
"Είμαι περήφανος γιατί έχω καταφέρει με την ενοικίαση αυτού του σπιτιού να ζω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου", τόνισε ο κ. Ραγκούσης και ανέφερε ότι "αυτό που συζητάμε είναι δάνειο τρίτεκνης μητέρας που ελήφθη το 2007 όπου κυβέρνηση ήταν η ΝΔ".
Ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως το σπίτι βρίσκεται σε "μη τουριστικό χωριό", του "ανήκει το 50%" και απέκρουσε το δημοσίευμα λέγοντας πως πρόκειται για λασπολογία.


ΝΔ: Αμείλικτα ερωτήματα για δάνειο που πήρε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και έχτισε βίλα
Απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή Γιάννη Ραγκούση ζητά η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Political, ενώ ζητά εμμέσως και την παραίτησή του.
"Σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Political αποκαλύπτει ότι ο βουλευτής και τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, έχτισε βίλα με στεγαστικό δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, που αφορά δικαιούχους με μεγάλες κοινωνικές ανάγκες, για το οποίο μάλιστα εξασφάλισε και έκπτωση 40% στην αποπληρωμή του μη ληξιπρόθεσμου ποσού" επισημαίνει η ΝΔ και θέτει στον κ. Ρακγούση μια σειρά ερωτημάτων:
"Τα ερωτήματα για τον κ. Ραγκούση είναι αμείλικτα:
- Ο κ. Ραγκούσης δηλώνει ότι το εν λόγω οίκημα είναι μόνιμη κατοικία και από την άλλη την ίδια στιγμή ισχυρίζεται ότι με αυτό το εισόδημα ζει αξιοπρεπώς τα παιδιά του. Τελικά, είναι μόνιμη κατοικία ή το αξιοποιεί εμπορικά;
- Πόσα εισπράττει από την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου;
- Πού και πώς εμφανίζονται τα εν λόγω έσοδα στο πόθεν έσχες του;
Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να αξιοποιεί ο κ. Ραγκούσης πόρους που προορίζονται για αδύναμους συμπολίτες μας, προκειμένου να χτίσει βίλα την οποία εκμεταλλεύεται οικονομικά ως υπερπολυτελές τουριστικό κατάλυμα;" σημειώνει η ΝΔ.
Η ΝΔ σημειώνει ότι αναμένει τις απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ραγκούση, "ο οποίος κατά τα λοιπά γίνεται κήρυκας του "ηθικού πλεονεκτήματος"" και καταλήγει: "Σε ένα κανονικό κόμμα ο Τομεάρχης Διαφάνειας θα είχε ήδη δηλώσει παραίτηση. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά Τετάρτη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα