Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - Το αργότερο μέχρι αρχές Ιουλίου οι δεύτερες


Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Οι δεύτερες κάλπες, σε περίπτωση μη σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις 21 Μαΐου, θα διεξαχθούν το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου.
"Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες και σε πείσμα όσων διαδίδουν τα αντίθετα σενάρια οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας όπως εξαρχής είχα δεσμευτεί. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου κι αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση, ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου", τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο με έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου και αποφάσεων που ελήφθησαν στη διάρκεια των συνεδριάσεων του υπουργικού στη θητεία της κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες που πήρε η κυβέρνηση, αλλά και στις νησίδες αναγχρονισμού που έχει ακόμη το κράτος.
Θέμα της συνεδρίασής του είναι η παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, δράσεων για τη δημόσια διοίκηση:
α) Ερανιστικό νομοσχέδιο, 
β) Καθορισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής, 
γ) Ενημέρωση για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, 
δ) Αποτίμηση παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου τομέα, ε) Δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους.
Δείτε την εισαγωγική τοποθέτηση:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα