Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Απάτη με χωματουργικά μηχανήματα και φορτηγά: Εμφανιζόταν να τα πουλάει ενώ τα νοίκιαζε και άρπαζε προκαταβολές


Φάμπρικα εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών με το πρόσχημα πώλησης χωματουργικών μηχανημάτων και φορτηγών, είχε στήσει ένας 39χρονος. Ο συγκεκριμένος τα ενοικίαζε, ωστόσο εμφάνιζε στα θύματά του πως αυτά ήταν προς πώληση, αποσπώντας έτσι χρηματικά ποσά.
Ο άνδρας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση έξι ετών για το αδίκημα της απάτης πάνω από 120.000 ευρώ, συνελήφθη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο 39χρονος εντοπίστηκε από στελέχη της υποδιεύθυνσης αναζητήσεων της ασφάλειας Αττικής να επιβαίνει σε αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει.
Πώς δρούσε ο απατεώνας
Ο 39χρονος είχε εξαπατήσει δεκάδες άτομα από τα οποία έπαιρνε προκαταβολές για τα οχήματα τα οποία πουλούσε και μετά απλώς εξαφανιζόταν. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είχε εταιρία χωματουργικών εργασιών και ενοικίαζε χωματουργικά μηχανήματα και φορτηγά, προκειμένου να "πραγματοποιεί εργασίες της επιχείρησής του". Στη συνέχεια και με τη βοήθεια ενός ακόμη ατόμου, εμφάνιζε ψευδώς τα ενοικιασμένα οχήματα, ως δικά του να οποία πουλούσε σε ενδιαφερόμενα άτομα. Με αυτό τον τρόπο, εξασφάλιζε προκαταβολές χιλιάδων ευρώ και στην συνέχεια γινόταν "καπνός".
Ο 39χρονος απατεώνας κινούνταν αποκλειστικά με νοικιασμένα αυτοκίνητα, ενώ λάμβανε προφυλάξεις για να μην εντοπιστεί από τις αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα