Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Αιτήματα του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ ν. Μεσσηνίας


Από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ ν. Μεσσηνίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Από την πρώτη κιόλας μέρα της ίδρυσης του σωματείου μας, δυνάμεις που χρόνια τώρα βάζουν πλάτη για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου, ενεργοποίησαν μηχανισμούς για να παρεμποδίσουν τη δράση μας και την συγκρότηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας.
Συγκεκριμένα με αιχμή τη διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, ένα σωματείο σφραγίδα – φάντασμα, μας στέλνουν στις δικαστικές αίθουσες για να εμποδίσουν την ύπαρξη του σωματείου μας. Η συγκεκριμένη “διοίκηση” ενοχλείται από την μαζική αγωνιστική δράση των συνταξιούχων του Νομού. Θέλει τους συνταξιούχους ανοργάνωτους, γι’ αυτό και κρατάει το σωματείο σφραγίδα, κλειστό για την συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων του Νομού. Κάνει τα πάντα για να διατηρεί ένα ψεύτικο συσχετισμό και την συστηματική εκλογή συγκεκριμένων προσώπων σε “αιωνία” βάση.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ότι όλη αυτή την περίοδο η εν λόγω “διοίκηση” βρήκε ανταπόκριση και από πρόθυμους δικαστές για την ικανοποίηση του αιτήματος της. Το επιχείρημά τους είναι ότι υπάρχει ήδη Σωματείο Συνταξιούχων στην Καλαμάτα, κρύβοντας ότι αυτό δεν γράφει μέλη και είναι κλειστή “κάστα”. Έτσι ικανοποιώντας τα θέλω της συγκεκριμένης “Διοίκησης” δικαστήρια παραβιάζουν το συνταγματικό δικαίωμα του συνεταιρίζεσθε, απαγορεύει σε 57 ιδρυτικά μέλη να φτιάξουν σωματείο και 100αδες πλέον ενεργά μέλη.
Η συγκεκριμένη “ευαισθησία” είναι αλά καρτ. Γιατί την ίδια στιγμή στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, λειτουργούν 5 σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Μάλιστα παραμονές των εκλογών του ΕΚ και για να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο Ε.Κ. Καλαμάτας, ίδρυσαν Παμπελοποννησιακό Σωματείο εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και στις υπηρεσίες με έδρα τη Καλαμάτα. Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία της Διοίκησης του Ε.Κ. δεν γράφει – δεν αναγνωρίζει το Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Μεσσηνίας.
Τίποτα δεν μας εμποδίζει να οργανώσουμε τον αγώνα μας για τα δίκαια αιτήματά μας. 
Οι πάνω από τους 20.000 συνταξιούχοι του Νομού δίνουμε μαζικό παρών, οργανωνόμαστε και παλεύουμε όλοι μαζί για:
  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού.
  • Καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης και ιδίως του Δώρου του Πάσχα.
  • Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.
  • Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.
  • Οι συντάξεις χηρείας να καταβάλλονται όλες (παλιές και νέες) με τη νομοθετική ρύθμιση του 2019. Σε καμία περίπτωση κάτω από την Εθνικής Σύνταξη.
  • Πρόσληψη προσωπικού ιατρικού-νοσηλευτικού στις μονάδες υγείας και στον ΕΦΚΑ.
  • Απαιτούμε να αποδοθούν τώρα στις δικαιούχες συνταξιουχικές οργανώσεις οι οικιοθελώς παρακρατημένες εισφορές για τις λειτουργικές ανάγκες τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4387/16 άρθρο 102, όπως αυτό τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του νόμου 4611/19. Τα χρήματα αυτά παρακρατούνται παράνομα από τον Υπουργό Εργασίας και παρά την ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού στις 14/10/2022 ότι αυτά σύντομα θα δοθούν, ακόμη περιμένουμε…
Κάποιοι επιλέγουν να σέρνουν τους αγωνιστές και τα σωματεία στα δικαστήρια. Εμείς επιλέγουμε το δρόμο του αγώνα, μαζί με τους χιλιάδες συνταξιούχους του νομού.
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Ν. Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα