Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Αποκαλύψεις σοκ για τον 66χρονο λυράρη στην Κρήτη που βίαζε και εξέδιδε 13χρονο - Ψάχνουν 3 άτομα, γνωστός γιατρός ο ένας


Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας ενός ανήλικου αγοριού από έναν 66χρονο λυράρη από το Ηράκλειο.
Ο λυράρης με τη σχηματισθείσα δικογραφία αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Ηρακλείου.
Το χρονικό της υπόθεσης
Ο 66χρονος λυράρης προσέγγισε το ανήλικο παιδί το 2018 τότε που εκείνο ήταν 11 ετών, ως δάσκαλος κρητικής μουσικής. Τελικά, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού και από το 2020 έως και το 2023 φέρεται να το κακοποιούσε σεξουαλικά, υπό καθεστώς απειλών ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά του και τα αδέρφια του, εάν τολμούσε να μιλήσει στις αστυνομικές Αρχές.
Ο 66χρονος φέρεται να κακοποιούσε το παιδί και να το φωτογράφιζε είτε γυμνό είτε με εσώρουχα, ενώ στη συνέχεια ανέβαζε φωτογραφίες του ανήλικου σε ειδικές πλατφόρμες και αναζητούσε "πελάτες".
Για τη φρικιαστική υπόθεση έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή 46χρονου γιατρού σε δημόσιο νοσοκομείο, ο οποίος αναζητείται. Επίσης, οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν οι χρήστες πλατφόρμας, μέσω της οποίας ο 66χρονος είχε δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ του 16χρονου όπου ανέβαζε φωτογραφικό υλικό και φέρεται να εξέδιδε το παιδί.
Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας σε έρευνα σε σπίτια όσων το παιδί κατονόμασε και έχουν ήδη κατασχεθεί κινητά και υπολογιστές.



Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη
Η μητέρα του ανήλικου αγοριού φαίνεται πως εντόπισε στο κινητό τηλέφωνο του 16χρονου περίεργα μηνύματα και φωτογραφίες και ζήτησε τη βοήθεια των αστυνομικών αρχών.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, χειρίστηκαν την υπόθεση με μεγάλη προσοχή και κατάφεραν να συλλάβουν τον 66χρονο λυράρη, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες. "Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση", είναι το μήνυμα της μητέρας του παιδιού μέσω του Cretalive. Για την ίδια και την οικογένειά της δεν είναι η δημοσιότητα το ζητούμενο. Προέχει η προστασία του παιδιού τους.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια του 66χρονου και του 46χρονου γιατρού το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου, κατασχέθηκαν, συνολικά, από τις Αρχές δέκα κινητά, δύο κάρτες SIM και υπολογιστές, ώστε να αποκαλύψουν και άλλα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.
Ο 66χρονος είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο, ο οποίος μιλώντας στο Star, κάνει λόγο για ένα μεγάλο ψέμα. "Είναι όλα ψέματα. Η αλήθεια θα φανεί. Αύριο στις αρχές θα αποδειχθούν ότι όλα είναι ψέματα", λέει ο γιος του 66χρονου.
"Αυτό που βλέπαμε εμείς είναι ένας καλός και ήσυχος άνθρωπος και μια χαρά οικογένεια. Είμαι σε σοκ", λέει συγγενής του.
Δεν αντιστάθηκε στη σύλληψη ο 66χρονος
Ο Νίκος Καλομοίρης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, τόνισε, μιλώντας στο Mega, ότι η γρήγορη κινητοποίηση των Αρχών βοήθησε στην έγκαιρη σύλληψη του 66χρονου λυράρη.
"Κατά το άκουσμα της καταγγελίας από τη μητέρα του αρχικά και στη συνέχεια από τον 15χρονο να μας πει τι πραγματικά είχε συμβεί όλα αυτά τα χρόνια μέσω των απειλών και των ταραχών που του είχαν προκαλέσει ώστε να μην μπορεί να μιλήσει ούτε στον ίδιο του τον αδερφό και τη μητέρα του, οι συνάδελφοί μας έδρασαν άμεσα, κινητοποιήθηκαν άμεσα και συνέλαβαν αμέσως τον κατηγορούμενο".
Όπως λέει ο ίδιος, "έγινε έρευνα στο σπίτι του και κατασχέθηκαν υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα έτσι ώστε να μπορέσουμε να προβούμε στην ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση". Μάλιστα, όπως είπε, ο 66χρονος συνελήφθη χωρίς προβλήματα και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης.
Αναζητούνται 29 χρήστες της σελίδας
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αναφορές, αναζητούνται συνολικά 29 χρήστες των σελίδων που δημοσίευε τις φωτογραφίες του ανήλικου ο λυράρης για να "αλιεύσει" όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες.
Ο 66χρονος χρησιμοποιούσε τα τρία ψεύτικα προφίλ του παιδιού για να συνομιλεί με διάφορα άτομα, στέλνοντας πορνογραφικό υλικό με "πρωταγωνιστή" τον ανήλικο.
Ο γνωστός λυράρης φέρεται πως είχε κανονίσει με το παιδί τρεις συναντήσεις με άνδρες. Ο ένας, ο 46χρονος, είναι πολύ γνωστός γιατρός στην Κρήτη και έχει προκύψει από την έρευνα πως έχει συναντηθεί με το παιδί, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η πράξη του βιασμού. Οι άλλοι δύο που κατηγορούνται για τον βιασμό δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα