Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Εκλογές 2023: Η Φίνος Φιλμ παρουσιάζει το... όραμα της ενωμένης δεξιό-κέντρο-αριστεράς του «Τρομοκράτη»

Από το μεσημέρι της Τρίτης η χώρα μας μπήκε επισήμως σε προεκλογική τροχιά. Έτσι λοιπόν η Φίνος Φιλμ θέλησε να μας βάλει για τα καλά σε ρυθμούς εκλογών θυμίζοντάς μας το... όραμα που είχε η ενωμένη δεξιό - κέντρο - αριστερά που δημιούργησαν οι αξέχαστοι Νίκος Δαδινόπουλος και Κώστας Βουτσάς, μαζί με τον Σωτήρη Τζεβελέκο στην ταινία «Τρομοκράτης» που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1975.
Η ιδέα του Νίκου Δαδινόπουλου, που στην ταινία ενσαρκώνει το ρόλο του Περικλή Αθανασίου, να ιδρύσουν «ένα κόμμα που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του λαού, την «Ενωμένη Δεξιό-κέντρο-αριστερά», δεν ενθουσιάζει τον Κώστα Βουτσά, ο οποίος ακούγεται να του απαντάει: «Μην βάζεις ενωμένη, δεν πάει γούρι. Όσοι χρησιμοποίησαν τη λέξη “ενωμένη”, δεν τους πήγε γούρι».
Η υπόθεση της ταινίας
Τρεις φίλοι μετά τη Δικτατορία φτιάχνουν ένα κόμμα για να σώσουν την Ελλάδα. Προκειμένου να βρουν χρήματα απάγουν έναν πλούσιο και απειλούν να τον σκοτώσουν αν δεν τους δώσουν χρήματα. Τελικά όμως διαπιστώνουν πως οι συγγενείς του πλούσιου δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτόν και οι ίδιοι δεν θέλουν να τον σκοτώσουν.
«Εκλογές 2023: «Ενωμένη». Η ενωμένη δεξιό-κέντρο-αριστερά του «Τρομοκράτη» (1975) είχε αν μη τι άλλο… όραμα. Μείνετε συντονισμένοι για απολαυστικά προεκλογικά «σφηνάκια» με την διαχρονική ματιά της Φίνος Φιλμ!», γράφει για το βίντεο η Φίνος Φιλμ στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα