Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Νέα Σμύρνη: Βαρύτατες διώξεις στους 3 συλληφθέντες που εξέδιδαν και κακοποιούσαν τη 14χρονη


Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος των τριών συλληφθέντων που κακοποιούσαν σεξουαλικά τη 14χρονη μαθήτρια που διέμενε σε δομή φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη, μια υπόθεση που προκαλεί σοκ.
Συγκεκριμένα, κατηγορούνται κατά περίπτωση, για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία. Μετά την άσκηση της δίωξης παραπέμφθηκαν σε ανακριτή. Πηγές της ΕΛΑΣ που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τρεις συλληφθέντες ισχυρίζονται ότι η 14χρονη πήγε με την θέλησή της μαζί τους.
Πώς έγινε γνωστή η σοκαριστική υπόθεση
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 14χρονη έφευγε τακτικά το τελευταίο διάστημα από τη δομή και επέστρεφε μόνη της μετά από πολλές ώρες.
Μια κοινωνική λειτουργός ενημερώθηκε από μια φίλη της 14χρονης ότι η τελευταία είχε γνωρίσει έναν άνδρα και πήγαινε μαζί του.
Η 14χρονη έφυγε πάλι το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής 19 Μαρτίου και επέστρεψε το πρωί της Δευτέρας.
Παράλληλα, η αδελφή της, ηλικίας 16 ετών, πήρε σε κάποια στιγμή το κινητό τηλέφωνο της 14χρονης και διαπίστωσε, ότι είχε συνομιλίες και ανταλλαγές μηνυμάτων με άνδρες. Μια κοινωνική λειτουργός ενημέρωσε σχετικά την ΕΛΑΣ που συνέλαβε τρία άτομα, τα οποία είχαν συναντηθεί με την 14χρονη σε ξενοδοχείο του Μεταξουργείου.
Παρέμβαση από το Χαμόγελο του Παιδιού
Την ίδια ώρα, το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση:
«Με μεγάλη ανησυχία ενημερωθήκαμε σήμερα 21/03/2023 από τα ΜΜΕ για την είδηση αναφορικά με ένα 14χρονο κορίτσι από ίδρυμα στην Αθήνα, που έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.
Σύμφωνα, με δημοσιογραφικά site και δημοσιογραφικές πληροφορίες, το κορίτσι είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν πολλές φυγές και είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του έχοντας ενεργοποιηθεί και το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης, Missing Alert Hellas, ενώ αναφορικά με το παιδί και την οικογένεια είχαν ενημερωθεί και οι Αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Αυτή η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά αποτελεί σαφές σημάδι ότι είχε ανάγκη από φροντίδα και προσοχή. Το γεγονός ότι ομάδα ατόμων φέρεται να είχε σεξουαλικές σχέσεις μαζί της είναι βαθιά ανησυχητικό και υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για δράση για την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους των κυκλωμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης και άλλων ανησυχητικών μορφών εκμετάλλευσης.
Είναι ενθαρρυντικό ότι η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίθηκε γρήγορα στην κατάσταση και κατάφερε να συλλάβει τους υπεύθυνους. Ωστόσο, η υπόθεση αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη για μεγαλύτερη επαγρύπνηση και υποστήριξη των παιδιών που θα έπρεπε να βρίσκονται υπό φροντίδα και είναι εκτεθειμένα σε πολλαπλούς κινδύνους.
Ας θυμηθούμε ότι, μέσα στο 2022 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις Εξαφανίσεις 116000 ένα παιδί στην Ελλάδα, ανά περίπου 2 ημέρες εξαφανίζεται. Κι ένα παιδί να αγνοείται, είναι πολύ. Κάθε Παιδί που Εξαφανίζεται, είναι ένα παιδί σε κίνδυνο. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ηρεμίας και εφησυχασμού μέχρι να βρεθεί το παιδί. Η συγκεκριμένη ιστορία τονίζει τη σπουδαιότητα της άμεσης αντίδρασης σε περίπτωση που εξαφανιστεί ένα παιδί, ανεξάρτητα από την ηλικία του.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» τα τελευταία 27 χρόνια συνεργάζεται με τις αρχές, την Ελληνική Αστυνομία και άλλους αρμόδιους θεσμικούς φορείς στο πεδίο των εξαφανισμένων ανηλίκων και ενηλίκων. Στο επίκεντρό μας είναι η προστασία και η θωράκιση των παιδιών και των ενηλίκων, οξύνοντας τα αντανακλαστικά της κοινωνίας μας και θέτοντας στη διάθεσή τους υπηρεσίες όχι μόνο για την αντιμετώπιση αλλά και για την πρόληψη του φαινομένου των εξαφανίσεων.
Πρέπει να συνεργαστούμε ως κοινωνία για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά λαμβάνουν τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζονται και ότι όσοι επιδιώκουν να τα εκμεταλλευτούν θα λογοδοτούν για τις πράξεις τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα