Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Νέα Σμύρνη: Ολική καταστροφή του εστιατορίου που τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι μαρτυρίες για εμπρησμό και η πρώτη δήλωση της συνιδιοκτήτριας




Ολοσχερώς καταστράφηκε το εστιατόριο που τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Νέα Σμύρνη. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται, ενώ υπάλληλος που βρισκόταν στο σημείο μιλά για «εμπρησμό από 2-3 άτομα». Η συνιδιοκτήτρια, ωστόσο, διευκρινίζει πως δεν έχει δεχθεί ποτέ απειλές ούτε εκείνη ούτε η οικογένειά της.
Όσον αφορά στο πώς προκλήθηκε η φωτιά, μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως βρέθηκαν υπολείμματα φωτοβολίδας στον χώρο του εστιατορίου και πλέον την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Τι δηλώνει η συνιδιοκτήτρια
Στην πρώτη της δήλωση μετά το συμβάν, η Μάρα Δαρμουσλή -που έχουν το εστιατόριο μαζί με τον σύζυγό της- αναφέρει αρχικά πως έμαθε για τη φωτιά τα ξημερώματα από τα δελτία ειδήσεων.
«Αυτό έγινε στις 04:30-05:00 και το μάθαμε στις 07:00, γιατί εκείνη την ώρα έτυχε να ξυπνήσω εγώ για να θηλάσω. Εγώ ψάχνω πιο πολύ να δω αν είναι καλά, μην υπάρχουν τραυματίες, μην έχει χτυπήσει άνθρωπος» είπε.
Όπως πρόσθεσε, «κάμερες υπάρχουν, τώρα τι έχει μείνει απ’ τις κάμερες, τι έχει καταγράφει, δεν ξέρω ακριβώς πως λειτουργούσε το κύκλωμα και που έχει μείνει αρχείο γιατί ήταν live κάμερες. Το μαγαζί έχει καεί ολοσχερώς».
«Ήταν μεγάλη επένδυση, από εκεί και πέρα, είμαι και μητέρα, έμαθα άνθρωποι κάηκαν. Ένα βρέφος πήγε στο Παίδων, εκεί πήγε το μυαλό μου πιο πολύ, μην έπαθε κανένας άνθρωπος τίποτα γιατί έβλεπα κι εγώ τις εικόνες με τον καπνό μέχρι που φαινόταν. Ήταν τρομακτική η φωτιά, δηλαδή τρομακτικό. Εμένα με ενδιαφέρει το καλό των ανθρώπων», ανέφερε στη συνέχεια, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Τέλος, διευκρίνισε ότι «ούτε για τρομοκρατικά χτυπήματα, ούτε είχα απειλές, ούτε μίση η οικογένειά μας, δεν είχαμε τέτοια θέματα. Να είμαστε καλά, με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι να είναι καλά και από εκεί και πέρα υπάρχουν οι Αρχές και οι αρμόδιοι, οι οποίοι θα αναλάβουν και θα ψάξουν και θα δούνε τι θα γίνει».
Ένας τραυματίας στον «Ευαγγελισμό» και μητέρα με το βρέφος της στο «Παίδων»
Πάνω από το εστιατόριο βρίσκονται διαμερίσματα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα από την πολυκατοικία. Ανάμεσα τους υπάρχει ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς και μια μητέρα με το βρέφος της, που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων.
Η πυροσβεστική διενεργεί έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.
Η μαρτυρία εργαζομένου για εμπρησμό
Εργαζόμενος του εστιατορίου, μιλώντας στο OPEN και τον Φάνη Καραμπατσάκη, δήλωσε πως πρόκειται για εμπρησμό.
Όπως περιέγραψε, την ώρα που βρισκόταν μέσα στο εστιατόριο άκουσε να σπάει το τζάμι από την πλαϊνή πλευρά του κτιρίου και είδε άτομα να πετάνε κάτι μέσα.

«Πυροβόλησαν τα τζάμια και πέταξαν γκαζάκια μέσα στο εστιατόριο - Σίγουρα γίνονται και άλλα πράγματα»
Τα όσα είπε ο υπάλληλος, επιβεβαίωσε και κάτοικος της περιοχής. Ο κ. Γιώργος, που μένει απέναντι, περιέγραψε στο Mega πώς έγινε το γεγονός.
«Καθόμουν στο δωμάτιό μου, και ξαφνικά άκουσα μικρούς πυροβολισμούς, αλλά ήταν σαν να ακούς το απορριμματοφόρο που έρχεται κάθε πρωί. Σε κάποια στιγμή πιο μετά ακούσαμε τα πυροσβεστικά και καταλάβαμε ότι κάτι έγινε», ανέφερε αρχικά.
«Κατέβηκα κάτω, είχαν κάψει το μαγαζί που δείξατε, είχε πάρει φωτιά και όλη η πολυκατοικία από πάνω. Αυτό που έμαθα και άκουσα, ήταν ότι εκείνη την ώρα στο κατάστημα ήταν κάποια άτομα που δούλευαν, που καθάριζαν και πέρασαν κάποιοι, έριξαν πυροβολισμούς στο παράθυρο και πέταξαν γκαζάκια. Ήταν περίπου 2 με 3 άτομα αυτά που έριξαν τα γκαζάκια από ό,τι άκουσα», συμπλήρωσε ο κ. Γιώργος.
«Ήταν σαν κρότος αυτό που ακούστηκε, ήταν περίπου κατά τις 4 η ώρα. Είναι ή 4όροφη ή 5όροφη η πολυκατοικία. Είχε κατέβει κάτω μία ένοικος της πολυκατοικίας και πάνω είχε μείνει ο άντρας της. Έπειτα είδα το ασθενοφόρο να μεταφέρει ένα άτομο ημιλιπόθυμο. Η κυρία είχε κατέβει κάτω εσπευσμένα χωρίς το κινητό της και έλεγε ''τι να κάνω, τι να κάνω, είναι ο άνδρας μου επάνω''», συνέχισε.
«Τη φωτιά ενώ την έσβηναν εκείνη άναβε πάλι. Έχει μπει μέσα στα διαμερίσματα η φωτιά στο κέντρο της Νέας Σμύρνης», είπε κλείνοντας.

Σημαντικές ζημιές και στα διαμερίσματα της πολυκατοικίας
Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε πως: «Η υπηρεσία μας μετέβη στο σημείο με επτά οχήματα, μεταξύ των οποίων και γερανοφόρα. Στόχος ήταν να αποτραπεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς και η διάσωση της ζωής των κατοίκων των υπερκείμενων ορόφων που έχουν χρήση κατοικίας».
Όπως τόνισε, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 04:30 τα ξημερώματα βρίσκεται πλέον υπό μερικό έλεγχο επιφέροντας σημαντικές ζημιές στους πάνω ορόφους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα