Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Νέα τηλεφωνική απάτη που φέρνει μπελάδες με ένα δικό σας «ναι»


Μια ευρέως διαδεδομένη τηλεφωνική απάτη με χιλιάδες θύματα από επιτήδειους έρχεται από τις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα τη Φλόριντα, την Πενσυλβάνια και τη Βιρτζίνια.
Ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή της και στην Ευρώπη και αν και δεν έχουν καταγραφεί -μέχρι στιγμής- περιστατικά στην Ελλάδα, εμείς σας ενημερώνουμε προκειμένου να προσέχετε μην πέσετε θύματα.
Μάλιστα, οι απατεώνες έχουν προχωρήσει τόσο πολύ τις τεχνικές τους, όπου ένα απλό «ναι» δικό σας, είναι ικανό να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.
Πώς ένα «ναι» μπορεί να φέρει την καταστροφή
Λαμβάνετε τηλεφώνημα από κάποιον τοπικό αριθμό. Στη συνέχεια, ο συνομιλητής σας, σας ενημερώνει ότι η κλήση καταγράφεται και σας λέει το όνομά του και την εταιρεία που εργάζεται.
Και αμέσως μετά σας ρωτά: «Με ακούτε;». Αν απαντήσετε «ναι», τότε κινδυνεύετε η ηχογράφηση να μονταριστεί και η εταιρεία να σας «δέσει» με φωνητικό συμβόλαιο, αντίστοιχο με το «Συμφωνώ» που επιλέγουμε στο τέλος των Όρων Χρήσης κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή μας.
Οι απατεώνες έχουν ως σκοπό να χρεώσουν τα θύματα για υπηρεσίες και προϊόντα που δεν έχουν προσφέρει ποτέ, απειλώντας με προσφυγή στη δικαιοσύνη καθώς έχουν στα χέρια τους την ηχογραφημένη συνομιλία.
Σε κάποιες περιπτώσεις οι απατεώνες χρησιμοποιούν την ηχογράφηση της φωνής του θύματος για την έκδοση πιστωτικών καρτών. Επομένως να είστε πολύ προσεχτικοί στα τηλεφωνήματα που απαντάτε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα