Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Δριμής για απευθείας αναθέσεις στο Δήμο Τριφυλίας

«Άλλα λένε, άλλα πράττουν» λέει για τη δημοτική αρχή Τριφυλίας ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δριμής σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις που κάνει ο δήμος.
Αναφέροντας παραδείγματα καταλογίζει στη δημοτική αρχή αναθέσεις σε επαγγελματίες εκτός δήμου και με μηδενικές εκπτώσεις. «Νομίζουν πως κραυγάζοντας δουλεύουν "ψιλό γαζί" τους δημότες. Τους πήρανε χαμπάρι!» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά ο κ. Δριμής αναφέρει: «Όταν προτείνουμε ενοποίηση κωδικών αριθμών εξόδων έργων/εργασιών/προμηθειών, ώστε να γίνονται διαγωνιστικές διαδικασίες με εκπτώσεις, η δημοτική αρχή Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων οδύρεται. Κραυγάζει πως, δήθεν, θέλει να βοηθήσει με απευθείας αναθέσεις ντόπιους επαγγελματίες και δεν της το επιτρέπουμε. Οι πράξεις τους άλλα φανερώνουν.
Παράδειγμα πρώτο: Οι περίφημες αναθέσεις των άχρηστων δικλίδων ασφαλείας (αλήθεια, ποια τα παραδοτέα και πού σκονίζονται;) κόστισαν στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα 115.000 ευρώ περίπου. Η 18/2020 μελέτη της αμαρτωλής ΔΕΥΑΤ, για παράδειγμα, αναφέρει πως οι εταιρείες, ως ελάχιστες προϋποθέσεις για την ανάθεση της εργασίας, θα πρέπει: "1. Να διαθέτουν τουλάχιστον ένα λογιστή με άδεια Α’ τάξης. 2. Η έδρα της να βρίσκεται εκτός Δήμου Τριφυλίας για το αδιάβλητο της διαδικασίας". Και ανέθεσαν την εργασία "για το αδιάβλητο, βεβαίως - βεβαίως, της διαδικασίας"(!) με μηδενική έκπτωση σε μονοπρόσωπη ΙΚΕ με έδρα την Αθήνα και όχι την Τριφυλία. Διέθετε, άραγε, η εταιρεία λογιστή Α’ τάξης ή πάλι πλήρωσαν με "εντέλλεσθε"; Να ένα καλό ερώτημα. Απάντηση;
Παράδειγμα δεύτερο: Στις 23/1/2023 με απευθείας ανάθεση (133/2023 απόφαση με ΑΔΑ: ΨΒΙΟΗΕ-ΤΦΩ) ανέθεσαν το έργο "Κατασκευή δαπέδων γηπέδων μπάσκετ 5Χ5", προϋπολογισμού 74.172,53€, σε εταιρεία από την Αθήνα με την τρομερή έκπτωση 1,12%! Για λόγους διαφάνειας, οικονομίας, γρήγορης εκτέλεσης και εντοπιότητας; Προφανώς!
Παράδειγμα τρίτο: Τα ίδια με τα παραπάνω έγιναν και με τις απευθείας προμήθειες μασκών και άλλων υλικών στην αρχή του κορονοϊού. Αγορές πάντα εκτός Τριφυλίας, με μηδενικές εκπτώσεις.
Απολαύστε, λοιπόν, εντοπιότητα ή θαυμάστε υποκρισία! Άλλα λένε, άλλα πράττουν! Κατατμήσεις και απευθείας αναθέσεις με μηδενικές εκπτώσεις επιθυμούν. Και νομίζουν πως κραυγάζοντας δουλεύουν "ψιλό γαζί" τους δημότες. Τους πήρανε χαμπάρι!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα