Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Ξεκινούν οι πτήσεις υδροπλάνων από την Πάτρα με προορισμό και την Πύλο


Ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση των εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου
Πτήσεις με υδροπλάνα ξεκινά μέσα στις επόμενες εβδομάδες το υδατοδρόμιο Πάτρας, με τους προορισμούς που ανακοινώθηκαν προχθές να περιλαμβάνουν και την Πύλο.
Η Πάτρα γίνεται μετά τους Παξούς και την Κέρκυρα το τρίτο πλήρως αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο και θα εκτελεί πτήσεις προς Αθήνα, Κέρκυρα, Σπέτσες, Πύλο και Κεφαλλονιά.
Και για Πύλο
Το υδατοδρόμιο της Πάτρας είχε ήδη αδειοδοτηθεί από το Μάιο του 2017 κατόπιν συνεργασίας του «Οργανισμού Λιμένος Πατρών ΑΕ» (ΟΛΠΑ) με την ανάδοχο εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια».
Την Τετάρτη επισκέφθηκε και επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου Πατρών η Επιτροπή Υδατοδρομίων, μέλη της οποίας είναι στελέχη της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, του Λιμεναρχείου, της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η Grecian Air Seaplanes, που βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης Πιστοποιητικού Κοινοτικού Αερομεταφορέα (AOC) για πτήσεις υδροπλάνων, έχει συμπεριλάβει την Πάτρα στο δίκτυο προορισμών που θα εξυπηρετεί, προγραμματίζοντας να τη συνδέει με τα νησιά του Ιονίου, παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, νησιά του Αργοσαρωνικού και άλλα νησιά όπου θα δημιουργηθούν υδατοδρόμια.
Ενδεικτικά, οι χρόνοι πτήσεων με υδροπλάνο από το υδατοδρόμιο της Πάτρας θα είναι: Προς την Αθήνα 45 λεπτά, προς την Κέρκυρα 55 λεπτά, προς τις Σπέτσες 42 λεπτά, προς την Κεφαλλονιά 28 λεπτά και προς την Πύλο 38 λεπτά.

  

Αναμένεται αυτό της Καλαμάτας
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», Τάσος Γκόβας, σχολίασε: «Η Πάτρα με την επικαιροποίηση της αδειοδότησης του υδατοδρομίου αποκτά μια πρωτοποριακή πύλη εισόδου στο λιμάνι της. Το υδατοδρόμιο Πάτρας, ως το κεντρικό υδατοδρόμιο της Δυτικής Ελλάδας, θα αποτελέσει τον “οδηγό” για να δημιουργηθεί ένα εκτενές δίκτυο υδατοδρομίων στις υπόλοιπες παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, γεγονός που θα επιτρέψει τη γρήγορη, ασφαλή και ευέλικτη μετακίνηση κατοίκων και τουριστών με πτήσεις υδροπλάνων».
Στους επικαιροποιημένους πίνακες της εταιρείας τα κατασκευασμένα πλέον υδατοδρόμια στη χώρα είναι της Σκόπελου, της Αλοννήσου, της Σίφνου, του Βόλου, της Σκύρου, της Τήνου, της Πάτμου και τώρα της Πάτρας.
Το υδατοδρόμιο Καλαμάτας βρίσκεται στο αμέσως επόμενο στάδιο των αδειοδοτημένων που οδεύουν προς την κατασκευή των εγκαταστάσεων, μαζί με τα υδατοδρόμια της Αιδηψού, της Κυλλήνης, της Κύμης, της Χαλκίδας, του Αλιβερίου και της Καρύστου.
Στα υπό αδειοδότηση υδατοδρόμια βρίσκεται κι αυτό της Λίμνης Τάκα στην Αρκαδία.    Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα