Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

«Αν πήγαινα σε εκλογές, θα έπαιρνα 90%» λέει ο Κασσελάκης - Αιχμές για Τσίπρα


«Αν πήγαινα σε εκλογές, θα έπαιρνα 90%», δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Στέφανος Κασσελάκης, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τις εξελίξεις στη διάρκεια του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο «κυβερνητικός κύκλος του 15-19 έχει κλείσει», σημείωσε εξάλλου, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα.
«Προφανώς έχω βγει ενισχυμένος, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αμφισβήτησης», τόνισε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά της λήξη του Συνεδρίου του κόμματος.
«Νομίζω είδατε ένα ολόκληρο στάδιο το οποίο πραγματικά σειόταν και έλεγε "κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη". Δεν υπάρχει κανένα ζητούμενο αμφισβήτησης. Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετασχηματιστεί, πρέπει να ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό τον οποίο είχε αρχίσει ο Αλέξης Τσίπρας πριν από χρόνια και να γίνει μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία, η οποία θα ενώσει όλον τον κόσμο της Κεντροαριστεράς και θα κερδίσει τη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη», πρόσθεσε.
Στην εκτίμηση ότι όλοι βγήκαν χαμένοι από τις τελευταίες εξελίξης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε πως «η κυρίαρχη εκτίμηση είναι η εκτίμηση των μελών, οι οποίοι είχαν εκπροσώπους μέσα στο Τάε Κβον Ντο και οι οποίοι έδωσαν ένα πάρα πολύ μεγάλο σήμα ότι "φτάνει πια, ο Στέφανος είναι ο πρόεδρός μας".
»Μάλιστα, η απόφαση η οποία πέρασε έλεγε ακριβώς αυτό ότι υπό την ηγεσία του προέδρου θα πάμε στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αρχίζοντας από τις ευρωεκλογές, άρα δεν τίθεται κανένα ζήτημα αμφισβήτησης και μάλιστα, όπως σας είπα, έχουμε ξεκάθαρη εντολή να κάνουμε τις ριζικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ».
Στην επισήμανση ότι ο ίδιος θεωρεί ότι έχει πάρει εντολή για να πάει σε όλες τις επόμενες εκλογές και όχι μόνο στις ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «ξεκάθαρα, το στάδιο το είπε ξεκάθαρα».
«Δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος του κόμματος»
Αναφερόμενος στην Όλγα Γεροβασίλης, ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώσε πως «στην παρουσίαση που έκανε χθες μπροστά στους συνέδρους, στην ουσία είπε ότι δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος του κόμματος»
Προσωπικά επιθυμώ να είμαι πρόεδρος του κόμματος και ηγέτης της παράταξης για να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε τον τόπο. Άρα λοιπόν, από τη στιγμή που ένας σύντροφος, μια συντρόφισσα, ένα ιστορικό στέλεχος δεν επιθυμεί ντε φάκτο να είναι υποψήφιος και συγχρόνως έχεις ένα ολόκληρο συνέδριο το οποίο εκφράζει τη βούληση των μελών να σου λέει “πάμε μπροστά” να σου λέει ότι “σε στηρίζουμε χωρίς κανέναν αστερίσκο”, “κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη”, κυριολεκτικά αυτό φώναζαν 5.000 άτομα. Άρα είναι ξεκάθαρη η εντολή.
Και να σας πω κάτι. Το πιο εύκολο πράγμα για μένα θα ήταν αν πηγαίναμε σε εσωκομματικές εκλογές να τις κέρδιζα με 90% και να έλεγα “δείτε” και μετά τι; Τι ακριβώς λύνουμε στην κοινωνία;[…] Πιο βασικό από το αν θα ήταν τραυματική (η διαδικασία των εκλογών) είναι αν θα ήταν ουσιαστική. Πιστεύω θα ήταν μια ανούσια διαδικασία, εφόσον η κυρία Γεροβασίλη λέει ότι στις 10 Μαρτίου δεν θα είναι υποψήφια, εφόσον όλο το συνέδριο λέει “δεν χρειάζεται αναβάπτιση, τον στηρίζουμε, κάτω τα χέρια από τον Στέφανο”. Άρα λοιπόν, είναι ξεκάθαρο αυτό το οποίο πρέπει να γίνει και αυτό που πρέπει να γίνει για την κοινωνία μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να ανασυγκροτηθεί γρήγορα και να μπορέσει δομικά να διευρυνθεί ώστε να συνενώσει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις.
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Για το αν είχε ενημέρωση για την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα ή αν το έμαθε όπως όλοι λίγη ώρα πριν το Συνέδριο ο Στέφανος Κασσελάκης είπε «δεν μας είχε ενημερώσει ο διευθυντής του γραφείου του, πήρε τηλέφωνο τον διευθυντή του γραφείου μου ένα λεπτό πριν την ανάρτηση του στο Facebook».
«Εγώ σέβομαι την πρωτοβουλία του τέως προέδρου. Νομίζω ότι ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο συνέδριο. Μιλάμε για χιλιάδες μέλη τα οποία έχουν ιδρώσει τη φανέλα για το κόμμα, τα οποία θα ήθελαν να ακούσουν από εκείνον αυτοπροσώπως.
»Πέρα από αυτό, μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τον Αλέξη τι ακριβώς σκεφτόταν και τι θέλει να κάνει από εδώ και πέρα. Πάντως εγώ δεν πρόκειται να σταματήσω. Θεωρώ ότι έχει υπάρξει μια ξεκάθαρη εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να αρχίσει ένα νέο κύκλο υπό την ηγεσία μου και αυτό ακριβώς θα κάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα