Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Κακοκαιρία Δωροθέα: Πρόγνωση Μαρουσάκη για βροχές και καταιγίδες από ΙταλίαΠού θα είναι άστατος σήμερα ο καιρός


Συννεφιές και τοπικές βροχές αναμένονται και σήμερα, Τετάρτη σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ σε λίγες ώρες έρχεται και νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Δωροθέα» που έρχεται από τα νότια της Ιταλίας, το οποίο θα σαρώσει την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Αναλυτικά, σήμερα οι βροχές εστιάζουν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και πιο δυτικά θα υπάρχουν διαστήματα με ηλιοφάνεια και συννεφιές. Οι άνεμοι θα επιμείνουν από νότιες διευθύνσεις με τοπικά πολύ ισχυρές εντάσεις, ιδιαίτερα μέσα στο Ιόνιο. Παράλληλα, ανεβαίνει και η θερμοκρασία με τη δυτική Πελοπόννησο να έχει μέχρι και 22-23 βαθμούς!
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική, οι συννεφιές θα εξαλλάσσονται με την ηλιοφάνεια και δεν αποκλείεται το μεσημέρι – απόγευμα να υπάρχουν και διάσπαρτες βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 18 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά διαστήματα αυξημένες συννεφιές και γύρω από τον Θερμαϊκό ίσως υπάρξουν λίγες πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές βροχές. Ο υδράργυρος θα είναι κοντά στους 17-18 βαθμούς.


Ο καιρός τις επόμενες ημέρες - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Δωροθέα
Αύριο, Πέμπτη, έρχεται ένα χαμηλό βαρομετρικό συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας από τα νότια της Ιταλίας που θα εστιάσει στα δυτικά τμήματα, με βροχές και τοπικές ισχυρές καταιγίδες, ιδιαίτερα από το μεσημέρι – απόγευμα και στη συνέχεια.
Την Παρασκευή, η λαίλαπα καταιγίδων θα μετατοπιστεί πιο ανατολικά και θα επηρεάσει και την ανατολική ηπειρωτική χώρα, κάνοντας ένα πέρασμα και από το Αιγαίο.
Το Σάββατο θα υπάρχει μια σχετική βελτίωση του καιρού ενώ την Κυριακή θα βελτιωθεί περισσότερο με την θερμοκρασία να είναι σε υψηλά επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα