Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Xρυσόστομος για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: “Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό”

Στον Ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, τον επονομαζόμενο «Φλαρίου», στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας, μετέβη την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισάιου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας και προέστη της Θείας Λειτουργίας.
Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και προϊστάμενος του ναού Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος, ενώ τα αναλόγια πλαισίωσαν οι χοροί του ναού, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Θωμά Κακάνη και του Λαμπαδαρίου κ. Αναστασίου Στέλλα.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, κηρύττοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του Τελώνου και του Φαρισαίου, τονίζοντας την υποκριτική στάση του Φαρισαίου, ο οποίος προφασιζόμενος την τήρηση του Νόμου ουσιαστικά επιθυμούσε να νομιμοποιήσει την ανομία του.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην υποκρισία που βίωσε η χώρα μας αυτές τις μέρες, με την ψήφιση του νομοσχεδίου περί της δυνατότητας των ομοφύλων ζευγαριών στον Πολιτικό Γάμο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “το νόμιμο δεν είναι και ηθικό”.


Μνημόσυνο για τα 57 θύματα των Τεμπών
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της τραγωδίας, του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην περιοχή των Τεμπών, το οποίο ετοίμασαν με αγάπη και προσευχή οι εθελόντριες του ναού υπό την καθοδήγηση του π. Φιλίππου.
Τελειώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Αθαν. Βασιλόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Ευστ. Αναστασόπουλος, τα παρόντα μέλη του Δημ. Συμβουλίου και τους εκατοντάδες πιστούς που προσήλθαν να τιμήσουν τις ψυχές που τόσο άδικα και βίαια χάθηκαν, ευχόμενος ο Θεός να δίνει δύναμη και κουράγιο στις οικογένειές τους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα