Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Εφαρμογή της Revolut εντοπίζει και προλαβαίνει απάτες με κάρτες


Μία προηγμένη λειτουργία έγκαιρου εντοπισμού και πρόληψης απάτης σε μεταβιβάσεις χρημάτων ανέπτυξε η Revolut, προσφέροντας στους πελάτες της προστασία από περιστατικά εξαπάτησης μέσω καρτών.
Η Revolut είναι μία διεθνής εφαρμογή χρηματοοικονομικών με περισσότερους από 35 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως.
Η νέα εφαρμογή που δημιούργησε, βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη (AI).και βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τους εγκληματίες, εντοπίζοντας τις ύποπτες συναλλαγές. Αξιοποιεί τεχνολογικά εξελιγμένη μηχανική μάθηση για να αξιολογήσει αν ένας πελάτης πέφτει θύμα εξαπάτησης. Με αυτόν τον τρόπο, είναι σε θέση να «ξεσκεπάσει» τους επίδοξους απατεώνες πριν ο πελάτης στείλει τα χρήματα.
Μπορεί να προσδιορίσει εάν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μια πληρωμή μέσω κάρτας να είναι δόλια. Σε αυτή την περίπτωση, η πληρωμή απορρίπτεται και ο πελάτης προστατεύεται από την πραγματοποίηση άλλων παρόμοιων πληρωμών. Παράλληλα, μεταβαίνει στην ειδική ροή παρέμβασης σχετικά με την απάτη εντός της εφαρμογής.
Σε αυτό το στάδιο, ο πελάτης πρέπει να παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συναλλαγή που επιχείρησε, ώστε να διαπιστωθεί εάν βρίσκεται υπό την καθοδήγηση κάποιου απατεώνα. Στη συνέχεια, προβάλλονται ιστορίες που αφορούν σε περιστατικά απάτης, έτσι ώστε να επιστήσουν την προσοχή και να προτρέψουν τον πελάτη να σκεφτεί προσεκτικά πριν προβεί στην πληρωμή.
Επιπλέον, η Revolut έχει τη δυνατότητα να ανακατευθύνει τον πελάτη σε συνομιλία με έναν ειδικό του τμήματος της Revolut κατά της απάτης, ο οποίος θα κάνει περαιτέρω ερωτήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως έχει πέσει θύμα απάτης.
Από την κυκλοφορία της νέας λειτουργίας, η Revolut έχει σημειώσει 30% μείωση στις απώλειες που προκύπτουν από περιστατικά εξαπάτησης μέσω καρτών (πρόκειται για περιπτώσεις όπου τα χρήματα αποστέλλονται σε εμπόρους που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση και τις επενδύσεις).
Σύμφωνα με τα παγκόσμια δεδομένα της Revolut για το 2023, το 59% των χρημάτων που χάθηκαν σε περιστατικά απάτης αυτόματης προώθησης, προέκυψαν από επενδυτικές απάτες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν μόνο το 14% του συνολικού αριθμού των περιστατικών. Αυτό δείχνει ότι σημαντικά χρηματικά ποσά χάνονταν σε σχετικά λίγα περιστατικά. Αντιθέτως, οι απάτες μέσω αγορών αποτέλεσαν την πιο συνήθη μορφή απάτης, αντιπροσωπεύοντας το 62% των περιστατικών σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, σ' αυτές χάθηκε λιγότερο από το 9% της συνολικής χρηματικής αξίας
Αυτό δείχνει ότι οι μικρότερες απάτες ήταν μεν πιο συχνές, αλλά με μικρότερες χρηματικές απώλειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα