Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Η κυβέρνηση κατέθεσε στη βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών-ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Ως γονείς, που κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κατορθώσουν τα παιδιά μας να αποκτήσουν ουσιαστική και ολοκληρωμένη μόρφωση, να βρουν μια δουλειά με βάση αυτό που σπούδασαν
και να είναι χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία και στους συνανθρώπους τους, το νομοσχέδιο αυτό μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Το νομοσχέδιο αυτό δεν έρχεται να λύσει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της
εκπαίδευσης που βασανίζουν χιλιάδες μαθητές και εμάς ως γονείς τους.
Δεν θα αναβαθμίσει την ανώτατη εκπαίδευση. Δεν θα απαλλάξει εμάς ως γονείς από το
τεράστιο κόστος που επωμιζόμαστε για να στηρίξουμε τα παιδιά μας στην προσπάθειά τους να εισαχθούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Αντίθετα:
  • Θα δημιουργήσει μία τεράστια αγορά που ο καθένας θα αγοράζει σπουδές ανάλογα με την οικονομική του ευχέρεια, δημιουργώντας τεράστιες ανισότητες ανάμεσα στους σημερινούς μαθητές και μελλοντικούς υποψήφιους φοιτητές.
  • Όσοι – λίγοι- έχουν την οικονομική δυνατότητα απλά θα αγοράζουν πανάκριβα και με απλησίαστα ποσά για τη λαϊκή οικογένεια την είσοδό τους στην ανώτατη εκπαίδευση, όσοι δεν έχουν θα δίνουν πανελλαδικές, βιώνοντας την απίστευτη ακύρωση των προσπάθειών τους αφού κάποιος άλλος μπήκε στην ίδια σχολή απλά … πληρώνοντας!
  • Ούτε το επίπεδο της εκπαίδευσης που παρέχεται στα δημόσια πανεπιστήμια θα αναβαθμιστεί επειδή θα συνυπάρχουν με τα ιδιωτικά (ποιος τομέας της χώρα μας αναβαθμίστηκε επειδή δρα και ο ιδιωτικός δίπλα; Τα νοσοκομεία, οι σιδηρόδρομοι;). Θα συμβεί το αντίθετο.
  • Ούτε το εργασιακό μέλλον χιλιάδων παιδιών που δεν καταφέρνουν να περάσουν σε ένα πανεπιστήμιο στη χώρα μας θα εξασφαλιστεί. Αντίθετα σε λίγα χρόνια χιλιάδες απόφοιτοι με παραπλήσια πτυχία θα κονταροχτυπιούνται για μια θέση εργασίας.
Ποιος θα κερδίσει από όλα αυτά;
Όχι η γνώση, όχι οι χιλιάδες μαθητές και οι οικογένειες τους που δίνουν ένα καθημερινό
αγώνα για να επιτύχουν στις πανελλήνιες, ούτε και οι οικογένειές αυτών που, αν καταφέρουν, θα χρυσοπληρώσουν για να πάρουν ένα πτυχίο ισάξιο με το πτυχίο που δίνουν σήμερα τα δημόσια πανεπιστήμια.
Εμείς οι γονείς, παλεύουμε για ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου, παλεύουμε για
ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, για αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά
δωρεάν Πανεπιστήμιο, που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου σπουδές και θα ενσωματώνει στο πτυχίο τη δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στο επάγγελμα.
Κυπαρισσία, 24 Φεβρουαρίου 2024… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα