Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Ο Φρούραρχος της Βουλής έδωσε εντολή να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων - «Δεν ήξερα τι έγραφαν» λέει!


Θύελλα αντιδράσεων από το βίντεο της ντροπής, στο οποίο συνεργεία σβήνουν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών που έγραψαν χθες μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη.
Ο Φρούραρχος της Βουλής είναι αυτός που έδωσε τελικά εντολή για να σβηστούν τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών μετά τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπως αποκαλύπτει η Αντιδήμαρχος Αθηναίων, αρμόδια για την Καθαριότητα, Ρωξάνη Μπέη.
Σε ανακοίνωσή της η κα Μπέη υπογραμμίζει πως «συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της βουλής».
«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη» προσθέτει η κα Μπέη, ζητώντας «συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».
Επιβεβαιώνει ο Φρούραρχος
Πηγές φρουραρχείου σχετικά με το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων των Τεμπών μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, επιβεβαιώνουν την ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, τονίζοντας πως «ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου».
Νωρίτερα η κα Μπέη μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο Mega:
«Ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά τα συνεργεία καθαρισμού μετά από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο.
»Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και εγώ ήμουν στην πορεία και αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο. Εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν να "σβήσουμε ή να μην σβήσουμε».
Όπως σημείωσε, οι εργαζόμενοι πήγαν στο σημείο στις 11.30 το βράδυ, την ώρα που πάνε συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά σας εξηγώ την συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία, τόνισε η Ρωξάνη Μπέη. με την δημοσιογράφο του Μega να αντιδρά: «το καταλάβαμε κ. Μπέη, ένας άνθρωπος από το δήμο δεν είδε πως γράφτηκαν τα ονόματα; Να πει "ρε παιδιά αυτά τα ονόματα μην τα σβήσετε"».
«Το καταλαβαίνω για αυτό και σας λέω για την πρακτική», απάντησε η Ρωξάνη Μπέη με την παρουσιάστρια να απαντά: «τόσους τοίχους γραμμένους δεν είδα καμία ευθιξία να το καθαρίσει κανείς. Άλλα σημεία με μπογιές δεν είδα να τα καθαρίζει κανείς, είχαν την ευαισθησία να καθαρίσουν το δρόμο».
«Πηγαίνουν πάντα μετά από πορείες δεν πήγαν ειδικώς», επανέλαβε κλείνοντας.
Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της Τετάρτης κυκλοφόρησε στo Twitter ένα βίντεο με τους εργαζόμενους να καθαρίζουν την κόκκινη μπογιά, με τους χρήστες να απαντούν με οργισμένα μηνύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα