Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ

Δράκος, Τατούλης και υποψήφιοι δήμαρχοι στους Γαργαλιάνους
Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων, οι Γαργαλιάνοι γιόρτασαν χθες το πρωί τον πολιούχο τους Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη.
Από νωρίς το πρωί ο κόσμος κατέκλυσε τον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.
Εκεί είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να τα πουν έστω και για λίγο με τους πολίτες των Γαργαλιάνων, οι υποψήφιοι τόσο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και Δημήτρης Δράκος όσο και στο νέο Δήμο Τριφυλίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος και Κώστας Κόλλιας, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων ξεχύθηκαν στην πλατεία που ήταν κατάμεστη από κόσμο. Χειραψίες και ευχές αντάλλαξε με τους πολίτες ο κ. Δράκος συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παναγιωτόπουλο και αρκετούς υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους. Επίσης από τα τραπέζια της πλατείας πέρασε και ο κ. Τατούλης συνοδευόμενος από περιφερειακούς συμβούλους, ο οποίος συζήτησε με τους πολίτες, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του και ζητώντας την στήριξή τους για να την υλοποιήσει.

Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκαν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο οποίος συνοδευόταν μεταξύ άλλων και από τον Παναγιώτη Τσίγγανο, και ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος με το επιτελείο του.
Στο βαρύ κλίμα που διαπίστωσε ο κ. Τατούλης σχετικά με την ένταξη των Γαργαλιάνων, των Φιλιατρών και της Κυπαρισσίας, υπό τη σκέπη ενός μοναδικού καλλικρατικού δήμου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης έσπευσε να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα διαπιστώνοντας ότι «οι αρρυθμίες που
διαπιστώνονται πολλές φορές στην πράξη πρέπει να διορθώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται και η λειτουργία και η αποτελεσματικότητα των δομών, αλλά και η συμμετοχικότητα των πολιτών, χωρίς την οποία, η όποια μεταρρύθμιση δεν προχωράει».
Να σημειώσουμε ότι στην συνέχεια ο κ. Τατούλης -που έκανε γνωστό ότι στο ψηφοδέλτιό του θα λάβει μέρος η διευθύντρια του Φεστιβάλ “Μεσσηνίας Οψεις” Διονυσία Χρυσομπόλη- επισκέφθηκε τη Λεύκη και τη Μαραθούπολη και αργότερα τα Φιλιατρά. Μάλιστα στο Μάραθο βρέθηκε μαζί με
τον υποψήφιο δήμαρχο Τριφυλίας Δ. Σωτηρόπουλο, όπου συνομίλησαν με τον πρόεδρο του Μαράθου κ. Μίγκα, αλλά και τον τέως πρόεδρο κ. Αγγελόπουλο (που είναι υποψήφιος στο συνδυασμό Σωτηρόπουλου), με κύριο θέμα το λιμάνι και τον περιβάλλοντα χώρο. Εντοπίστηκαν προβλήματα
όπως η δυσκολία ελλιμενισμού των σκαφών με ασφάλεια λόγω κατάρρευσης της μπούκας και επιχωμάτωσης, καθώς και το μείζον πρόβλημα της μόλυνσης και συζητήθηκαν οι προοπτικές επίλυσής τους, καθώς και αξιοποίησης του λιμανιού, της μαρίνας και του περιβάλλοντος χώρου.
Παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Σωτήρης Παναγιωτόπουλος και Χρήστος Μαλαπάνης, οι δήμαρχοι Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς, Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, Αυλώνας Γιάννης Φιλντίσης, Είρας Γιάννης Αδαμόπουλος, Παπαφλέσσα Περικλής Ψώνης, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου Κώστας Ντούζος και ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Νικ. Μπάστας, οι οποίοι μετά την λήξη των εκδηλώσεων παρέστησαν στα εγκαίνια του Σκοπευτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων. Κ.Μπ.

2 σχόλια:

  1. Μου έλεγαν κάποιοι φίλοι από τους Γαργαλιάνους, ότι όλοι οι υποψήφιοι ήταν γραβατοφορεμένοι και ζητιάνευαν ψήφο!!!!!!
    Έπεσε το γέλιο της αρκούδας!
    Τόση πολύ ξεφτίλα, δεν μπορούσε να την φανταστεί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑλά, με τι μούτρα πήγανε στους Γαργαλιάνους;
    δεν ντρέπονται;
    το λέω γιατί οι Γαργαλιανιώτες είναι οι πιο ριγμένοι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα