Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Με τον υπό ψήφιση "Καλλικράτη 2"

Ρύθμιση -«ανάσα» για οφειλέτες του Δήμου
Μία ακόμα ευκαιρία, ίσως η τελευταία, για ρύθμιση των χρεών που έχουν στο Δήμο Καλαμάτας χιλιάδες οφειλέτες, δίνει το υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Καλλικράτης 2». Μεταξύ των όσων θα προβλέπονται εκεί είναι και η δυνατότητα υπαγωγής σε ρύθμιση όλων όσοι οφείλουν στο Δήμο Καλαμάτας.
Στη ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011, εφόσον δεν υπερβαίνουν τις10.000 ευρώ (βασική οφειλή), όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και τις 75.000ευρώ (βασική οφειλή), όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.
Προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση θα είναι η υποβολή αίτησης του ενδιαφερομένου και η καταβολή της πρώτης δόσης ή εφάπαξ εξόφληση την ίδια ημέρα (της υποβολής της αίτησης).

Ευεργετήματα του οφειλέτη: Δυνατότητα καταβολής των οφειλών που ρυθμίζονται εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις, από 2 εως 24 και υπό προϋποθέσεις έως 60. Απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής κατά ποσοστό ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων της ρύθμισης. Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100 ευρώ.
Απώλεια της ρύθμισης και των ευεργετημάτων αυτής θα επέρχεται όταν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα τρεις συνεχείς μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή της προτελευταίας ή της τελευταίας δόσης της ρύθμισης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα