Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Το υπ. Οικονομικών διαψεύδει τα δημοσιεύματα για αυξήσεις σε συνεργάτες υπουργών

 
Το υπ. Οικονομικών διαψεύδει τα δημοσιεύματα για αυξήσεις σε συνεργάτες υπουργώνΑνακοίνωση με την οποία διαψεύδει τα σημερινά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία δόθηκαν αυξήσεις ύψους έως και 26% σε συνεργάτες και συμβούλους υπουργών, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η συνολική επιβάρυνση του προϋπολογισμού από τις αυξήσεις αυτές, φτάνει στα 2,1 εκατ. ευρώ και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία όλοι οι εργαζόμενοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται με βάναυσο τρόπο και που υποτίθεται ότι γίνεται κυβερνητική προσπάθεια για να μειωθεί το μισθολογικό κόστος του δημοσίου (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε εδώ)
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η συνολική ετήσια δαπάνη για τις εν λόγω αποδοχές έχει μειωθεί περί του 60% και συγκεκριμένα ανέρχεται σε 1,8 εκατ. ευρώ από 4,6 εκατ. ευρώ, που ήταν προ της εφαρμογής του νέου μισθολογίου.

Το υπουργείο αναφέρει ότι «το ποσό των 2,1 εκατ. ευρώ, που αναφέρεται στα δημοσιεύματα, συμπεριλαμβάνει και τις αποδοχές που καταβλήθηκαν το τελευταίο δίμηνο του 2011, προ της εφαρμογής του Ενιαίου Μισθολογίου».
Επίσης, στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι με βάση την Κ.Υ.Α. για τις αποδοχές των μετακλητών υπαλλήλων, προκύπτει ότι ο βασικός μισθός των εν λόγω υπαλλήλων εμφανίζεται μεν αυξημένος, όπως αυξημένος είναι και για τους λοιπούς δημόσιους υπαλλήλους, μετά την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου. «Ωστόσο», συμπληρώνει, «οι συνολικές αποδοχές τους είναι μειωμένες, δεδομένου ότι πέραν του βασικού μισθού, του κινήτρου απόδοσης και του επιδόματος θέσης ευθύνης, ελάμβαναν και τα ανάλογα επιδόματα που καταβάλλονταν στους υπαλλήλους του κάθε φορέα, τα οποία και δεν λαμβάνουν πλέον».
Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη πως «είναι σαφές ότι οι εν λόγω υπάλληλοι εντάχθηκαν στο Ενιαίο Μισθολόγιο, χωρίς καμία εξαίρεση, όπως όλοι οι υπάλληλοι του δημοσίου τομέα». «Όταν η συνολική δαπάνη μειώνεται 60% είναι παράδοξο να εμφανίζεται, στα εν λόγω δημοσιεύματα, ότι δόθηκαν αυξήσεις της τάξεως του 26%», καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα