Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΟΙ ...... ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ!!!!

Σύλληψη εμπόρου για μη δήλωση ΦΠΑ 14.000 € με εντολή οικονομικού εισαγγελέα      
Σύλληψη εμπόρου για μη δήλωση ΦΠΑ 14.000 € με εντολή οικονομικού εισαγγελέα
Από αστυνομικούς της Ασφάλειας συνελήφθη χθες έμπορος, ιδιοκτήτρια δύο καταστημάτων σε κεντρικό δρόμο της Καλαμάτας, επειδή δεν υπέβαλε δήλωση ΦΠΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της "Ε", το ποσό του ΦΠΑ δεν ξεπερνά τις 14.000 ευρώ, ενώ η εντολή για τη σύλληψη δόθηκε απ' ευθείας από τον οικονομικό εισαγγελέα Αθηνών.
Μετά τη σύλληψή της η έμπορος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και σήμερα θα δικαστεί. Ουσιαστικά, τέθηκαν για πρώτη φορά σε ισχύ ο νόμος και η εγκύκλιος σχετικά με τη μη υποβολή δήλωσης ΦΠΑ. Στόχος του νομοθέτη είναι να αποτρέψει τη δημιουργία νέων ληξιπροθέσμων οφειλών.
Ετσι, μετά την υποβολή των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ και τη σχετική διασταύρωση στοιχείων, ο οικονομικός εισαγγελέας παραλαμβάνει μια λίστα με τα ονόματα όσων δεν υπέβαλαν δήλωση και ασκεί διώξεις. Ενημερώνει άμεσα τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και εκείνοι συλλαμβάνουν τους παραβάτες.
Δικηγορικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται επιχειρηματίας για τόσο μικρό ποσό οφειλής και εκτιμούν ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες συλλήψεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα