Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Για την «Κοινωνική Συμφωνία» των Κατσέλη-Καστανίδη, τη συσπείρωση της αριστεράς και τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ και την συνεχιζόμενη παρωδία των Greek statistics

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΕΥΡΩΠΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στη «ΝΕΤ» (κ. Κασσίμη-κ. Αρβανίτης) για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
Για την «Κοινωνική Συμφωνία» των Κατσέλη-Καστανίδη
Η κίνηση Κατσέλη - Καστανίδη είναι της τελευταίας στιγμής και προέρχεται από πρόσωπα που έχουν κορυφαίες ευθύνες. Θυμίζω ότι ο κ. Καστανίδης είναι αυτός που πρότεινε το δημοψήφισμα και η κ. Κατσέλη είναι αυτή που εισηγήθηκε το «λεφτά υπάρχουν», ως εκ τούτου δεν είναι αξιόπιστοι. Νομίζω όμως ότι και οι ίδιοι επιδιώκουν μια σύμπραξη με δυνάμεις της ευρύτερης αριστεράς διαβάζοντας την διακήρυξη τους κάνουν όμως μέτωπο στην αριστερά. Φαίνεται ότι προσανατολίζονται στο να πάρουν ένα κομμάτι από το υπάρχον ΠΑΣΟΚ.
Για τη συσπείρωση της αριστεράς και τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ
Οι πολίτες καλούν την αριστερά να συσπειρωθεί σε ένα minimum πρόγραμμα, να ενωθεί, να σταματήσουν οι διαιρέσεις και οι αρχηγισμοί και να διεκδικήσει την πρωτιά στις εκλογές.
Είναι θέση του κόμματος μου, του ΣΥΝ, και την επανέλαβε και προχτές το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς ο Μανώλης Γλέζος, λέγοντας ότι αυτή η Ευρώπη έτσι όπως είναι δεν μας αρέσει αλλά εμείς αγωνιζόμαστε μαζί με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς μέσα στην Ευρώπη, δεν θέλουμε την επιστροφή στη δραχμή.
Σαμαράς – Βενιζέλος ακολουθούν μια προπαγανδιστική τακτική που λέει όποιος είναι εναντίον των μνημονίων είναι με την επιστροφή στη δραχμή. Ο Ολάντ, ο Κον Μπεντίντ, ο Κρούγκμαν, ο Στίγκλιτς, εφημερίδες όπως η Le Monde, περιοδικά όπως το Der Spiegel που δεν είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι αυτοί διαπιστώνουν τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής και τονίζουν ότι αυτές οι υφεσιακές πολιτικές που εφαρμόζονται δεν σώζουν την Ελλάδα, την οδηγούν σε χρεοκοπία και εκτός ευρώ.
Εμείς σ’ αυτές τις εκλογές θα συμπράξουμε με δυνάμεις του κοινωνικού, αριστερόστροφου ΠΑΣΟΚ που σηματοδοτούνται σε όλη την Ελλάδα από στελέχη, όπως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και η Σοφία Σακοράφα, θα έχουμε ένα ευρύτερο του ΣΥΡΙΖΑ ενωτικό ψηφοδέλτιο και πιστεύουμε ότι το «ΟΧΙ» του Φώτη Κουβέλη και της Αλέκας Παπαρήγα σε μια προεκλογική προγραμματική σύμπραξη, που θα διεκδικούσε την διακυβέρνηση και θα μπορούσε να αναδειχτεί σε πρώτη δύναμη στις εκλογές, δεν μας εμποδίζει να συνεχίσουμε αριστερά και ενωτικά και μετά τις εκλογές.
Το Μνημόνιο το έφερε ένας άθλιος τρόπος διακυβέρνησης
Το μνημόνιο το έφερε ένας άθλιος τρόπος διακυβέρνησης της χώρας για δεκαετίες από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κατέφεραν να φτιάξουν τεράστια ελλείμματα, τεράστια χρέη, χωρίς να έχουμε υψηλό επίπεδο σε παιδεία, υγεία, δημόσια διοίκηση. Μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι συνεπείς φορολογούμενοι, τα λεγόμενα «κορόιδα» επί τόσα χρόνια πλήρωναν φορολογία, όμως η Ελλάδα της φοροδιαφυγής, η άλλη Ελλάδα δεν πλήρωνε φόρους. Είχαμε και έχουμε ένα κράτος που αγόραζε ακριβά όπλα, έδινε υψηλά ποσοστά σε προμήθειες, έκανε απευθείας αναθέσεις έργων, έδινε μίζες, έκανε κομματικούς διορισμούς από τις πόρτες και τα παράθυρα.
Αναπτύσσεται και στην χώρα μας η θεωρία ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία σοβιετική οικονομία στην Ε.Ε. Αποτελεί μέγα ψέμα. Από τότε που οργανώθηκα στην αριστερά ήμουν ενάντια του σοβιετικού μοντέλου γιατί θεωρούσα ότι δυσφήμισε τις αρχές και τις αξίες του σοσιαλισμού. Στην Ελλάδα έχουμε έναν κλεπτοκρατικού τύπου καπιταλισμό, με ολιγάρχες με καρτέλ, με απευθείας αναθέσεις σε έργα προμήθειες.
Για το 2009 φταίει για τους πρώτους 9 μήνες η ΝΔ και για τους επόμενους 3 το ΠΑΣΟΚ και για το έλλειμμα και για το μαγείρεμα των στοιχείων. Χθες ο κ Χριστόδουλου, τα είπε αυτά και άδειασε τον κ. Παπακωνσταντίνου, είχε διοριστεί διοικητής του ΟΔΔΗΧ από τον κ Παπακωνσταντίνου και γι αυτό είναι εντυπωσιακή αυτή του η μαρτυρία, όσο και αν προσπάθησε χτες ο κ Χριστοδούλου εν συνεχεία να ανασκευάσει.
Ο κ. Προβόπουλος ήρθε στη Βουλή και μας είπε ότι τον Αύγουστο του 2009 είχε ενημερώσει τους Καραμανλή, Παπανδρέου και σε σχετική ερώτηση γιατί δεν ενημέρωσε τα άλλα κόμματα και την αριστερά, απέφυγε να απαντήσει.
Το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο τρίμηνο του 2009 εφάρμοσε την «συνταγή Αλογοσκούφη» το 2004. Επειδή ήθελε να αποδεσμευτεί από τις προεκλογικές του υποσχέσεις ότι «λεφτά υπάρχουν», φούσκωσε το υπαρκτό έλλειμμα, το φόρτωσε στην προηγούμενη κυβέρνηση. Για παράδειγμα ο κ Παπακωνσταντίνου αποφάσισε να εξοφλήσει όλα τα υπαρκτά χρέη προς τα νοσοκομεία τους τελευταίους μήνες του 2009, αυξάνοντας το έλλειμμα. Τώρα γιατί έχουν ανεξόφλητες υποχρεώσεις 7 δις ευρώ; Προφανώς για να κρατάνε τεχνητά το έλλειμμα πιο κάτω.
Ο κ. Αλογοσκούφης αποφάσισε να αλλάξει έναν τρόπο υπολογισμού των αμυντικών δαπανών για να αθροιστούν στο έλλειμμα και να το φορτώσει στους προηγούμενους.
Οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Γεωργίου σε συνεργασία με τον κ Τόμσεν με αλληλογραφία δεν ετοίμαζαν μόνο τον νόμο που θα άλλαζε το πώς διοικείται η ΕΛΣΤΑΤ, αλλά ένα χρόνο πριν ΔΝΤ και Γεωργίου συμφωνούσαν τι θα ψηφίσει η Βουλή το Σεπτέμβριο του 2011…ξεφτίλα !
Αποφάσισαν επίσης τότε να βάλουν 16 ΔΕΚΟ-η Ευρωπαϊκή εμπειρία λέει ότι σε πολλές χώρες υπολογίζονται στο έλλειμμα και σε άλλες δεν υπολογίζονται, το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ήταν το έλλειμμα να πάει από 13,7% στο 15,4% και έτσι η Ελλάδα έγινε η χώρα με το μεγαλύτερο έλλειμμα στην ευρωζώνη και εκτελώνισε την παρουσία του ΔΝΤ στην ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα