Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Kοινή δήλωση του υπεύθυνου Πράσινων Πολιτικών & Οικολογίας της ΔΗΜΑΡ, που αφορούν σε φωτοβολταϊκά της Εκκλησίας της Ελλάδος.


ΘΕΜΑ : Kοινή δήλωση του υπεύθυνου Πράσινων Πολιτικών & Οικολογίας της ΔΗΜΑΡ, Σταύρου Λιβαδά και του υπεύθυνου για θέματα Αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέα Νεφελούδη για τις δύο τροπολογίες που αιφνιδιαστικά φέρνουν διατάξεις που αφορούν θέματα επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί η Εκκλησία της Ελλάδος και οι εκτάσεις που αυτή κατέχει πρέπει να εξαιρούνται από την πρόβλεψη της τροπολογίας που επιτρέπει στο Κράτος να αποκλείει τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Ήλιος, όσων κατέχουν παράνομα ακίνητα του ελληνικού δημοσίου. Η ΔΗΜΑΡ εκτιμά ότι ούτε η ίδια η Εκκλησία της Ελλάδος πρέπει να νιώθει σήμερα ευχάριστα με μία τέτοια νομοθετική πρόβλεψη, που συνιστά εξαίρεση και κραυγαλέα ευνοϊκή μεταχείριση.

Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας που υπογράφουν οι δύο εισηγητές του σχετικού νομοσχεδίου κ.κ. Χαραλαμπόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και Βαρβιτσιώτης (ΝΔ), στην οποία προτείνεται να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου στην αναδασωτέα περιοχή του όρους Πεντέλης στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Τους υπενθυμίζουμε, δε, το σεβασμό που οφείλουν στο Σύνταγμα και στη νομολογία του ΣτΕ, που προστατεύουν τις δασικές περιοχές στις οποίες θέλει η Εκκλησία να επενδύσει, αφού αυτές οι περιοχές έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, μετά τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Πεντέλη το διάστημα 1998-2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα