Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ο Πατριάρχης της Ελληνικής μουσικής Μίμης Πλέσσας στη Κυπαρισσία

Ο Πατριάρχης της Ελληνικής μουσικής Μίμης Πλέσσας στη ΚυπαρισσίαΜΙΑ όμορφη μουσική βραδιά απόλαυσαν οι φίλοι της ποιοτικής μουσικής στο αμφιθέατρο της Κυπαρισσίας με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Συλλόγου- παρά το τσουχτερό εισιτήριο των 17 ευρώ- με γνωστά τραγούδια γεμάτα ποίηση, ρυθμό και μελωδία από τον Πατριάρχη του Ελληνικού πενταγράμμου Μίμη Πλέσσα.
Παρών με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη ήταν ο Σπύρος Κλείσας, η Μαργαρίτα Γκινοσάτη και οι σολίστες που με κρυστάλλινη φωνή ερμήνευσαν μεγάλες δημιουργίες του αλλά και σπάνιες ηχογραφήσεις όπως το τραγούδι Κάποτε θα δεις που περιλαμβανόταν στο δισκάκι με το κομμάτι 'Οι πράσινες, οι κόκκινες, οι θαλασσιές οι χάντρες" που ερμήνευσε ο Χόρν και έγινε τεράστια επιτυχία. Τον συνθέτη παρουσίασε στο κοινό η εκπρόσωπος του ΜΕΣΚ κ. Σόνια Τουρκολιά μιλώντας για το φως των τραγουδιών του αλλά και την παραδοχή ότι σε τέτοιες περιόδους τα τραγούδια του μιλούν στη ψυχή και την λογική μας.

Ο μουσικοσυνθέτης με απλά λόγια ευχαριστώντας το κοινό μίλησε για τα...τραγούδια του κάνοντας άμεση αναφορά στην οικονομική κρίση που βιώνουν οι Έλληνες τονίζοντας ότι "πρέπει να προσπεράσουμε την λαίλαπα της εποχής που μειώνουν τις αντιδράσεις των Ελλήνων όταν αυτό που μας χρειάζεται είναι το ταξίδι στην μνήμη και την ανάγκη να αλλάξουμε τον κόσμο μέσα από την μουσική μας". Παράλληλα αναφέρθηκε στα βραβευμένα του τραγούδια σε διεθνή φεστιβάλ καθώς πριν την μουσική πανδαισία προβλήθηκε ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του συνθέτη...
ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα