Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η εγκύκλιος για τους νέους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα

Ερμηνευτική εγκύκλιο έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας για τη διαμόρφωση των νέων κατώτατων και κλαδικών μισθών στον ιδιωτικό τομέα, μετά τις περικοπές που αποφασίστηκαν με την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου.
Η ερμηνευτική εγκύκλιος για τους νέους μισθούς στον ιδιωτικό τομέαΣυγκεκριμένα:
Από τις 14 Φεβρουαρίου ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα , 08 ευρώ για τον ανειδίκευτο άγαμο υπάλληλο και στα 26,18 ευρώ το κατώτατο ημερομίσθιο για τον ανειδίκευτο άγαμο εργατοτεχνίτη. Για τους νέους κάτω των 25 ετών ο μισθός μειώνεται στα 510,95 ευρώ, ενώ το ημερομίσθιο στα 22,83 ευρώ.
Επίσης ορίζεται ότι μονομερώς ο εργοδότης έχει τη δυνατότητα (δεν είναι υποχρεωτικό) να μειώσει τις αποδοχές των εργαζομένων, στα όρια της κλαδικής σύμβασης, εφόσον δεν έχει υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση μέχρι 14 Φεβρουαρίου,
Οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας που έχουν λήξει, μέσα σε τρεις μήνες πρέπει να μπουν σε επαναδιαπραγμάτευση μεταξύ εργοδοτών και συνδικαλιστικών φορέων εργαζομένων, ενώ για το διάστημα αυτό, παραμένουν οι υπάρχοντες μισθοί όπως έχουν ενσωματωθεί στις ατομικές συμβάσεις εργασίας.
 Στις 14 Μαϊου και εφόσον δεν έχει συναφθεί νέα σύμβαση, παύουν να ισχύουν οι υφιστάμενες αμοιβές και προσαρμόζονται μονομερώς στο κλιμάκιο της κλαδικής σύμβασης με μοναδικά επιδόματα που αναγνωρίζονται εφόσον υπάρχουν αυτά της ωρίμανσης, των σπουδών, των τέκνων και της επικινδύνου εργασίας, ενώ όλα τα άλλα ανεξαρτήτως με πιο τρόπο ορίζονταν, καταργούνται αυτομάτως.
Οι ατομικές συμβάσεις ορίζονται με αφετηρία των κατώτατα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
(Πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρη την ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα