Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ι. Λαμπρόπουλος: Ζήτησε επέκταση του «πόθεν έσχες»

        
ImageΕγκρίθηκε από όλα τα κόμματα, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις που εκφράστηκαν, η πρόταση νόμου του Απόστολου Κακλαμάνη και άλλων 74 βουλευτών για την τροποποίηση της νομοθεσίας περί του «πόθεν έσχες».
Την πρόταση υιοθέτησε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, κάνοντας λόγο για «ηχηρό μήνυμα ευθύνης και μέτρου», που στέλνει η Βουλή.
Κοινή παραδοχή όλων των ομιλητών ήταν ότι για πρώτη φορά τα κόμματα, λειτουργώντας υπερκομματικά, στέλνουν ένα θετικό μήνυμα στην κοινωνία, θεσπίζοντας έναν τόσο αυστηρό έλεγχο όλων όσοι έχουν διαχειριστεί, ή διαχειρίζονται, τη δημόσια περιουσία του τόπου.
Στην παρέμβασή του ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Ι. Λαμπρόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Περνάμε μία περίοδο ισοπέδωσης των πάντων, που αυτήν την ισοπέδωση κάποιοι καλλιεργούν. Είναι βέβαιο ότι τη χώρα μας την έκλεψαν –χρησιμοποιώ αυτήν τη βαριά λέξη- διαχρονικά κάποιοι επίορκοι πολιτικοί.
Λίγοι, όμως, είναι αυτοί, γιατί οι περισσότεροι και πέθαναν ή είναι στην ψάθα.
Την έκλεψαν διαχρονικά κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι. Διαβάσαμε, ακούσαμε τελευταία για το υπουργείο Ανάπτυξης, για το ΙΚΑ, όπου κάποιες κυρίες είχαν στήσει ολόκληρη ιστορία και για πολλές άλλες υπηρεσίες.
Πιστεύω, όμως, ότι αυτή είναι η μικρή ελάχιστη μειοψηφία, γιατί οι περισσότεροι υπάλληλοι όλων αυτών των υπηρεσιών -και του ΙΚΑ και γενικότερα οι δημόσιοι υπάλληλοι- είναι έντιμοι και προσπαθούν να ζήσουν με το μισθό τις δύσκολες μέρες που περνάμε.
Υπάρχουν και ελεύθεροι επαγγελματίες, μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί. Διαβάζουμε, ακούμε ότι το ΣΔΟΕ έχει βρει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ γιατί δεν πλήρωσαν τους φόρους που έπρεπε να πληρώσουν. Και αυτοί έκλεψαν. Δεν είναι, όμως, όλοι οι γιατροί. Δεν είναι όλοι οι δικηγόροι. Είναι η μειοψηφία αυτή που έκλεψε και έχει τα δεκάδες εκατομμύρια στην μπάντα ή στο εξωτερικό.
Υπάρχουν και επιχειρηματίες που μας κουνάνε και το δάχτυλο κάθε μέρα. Πλήρωσαν αυτοί τους φόρους που έπρεπε να έχουν πληρώσει; Δεν έχουν κλέψει το Δημόσιο αυτοί; Υπάρχουν και οι έντιμοι επιχειρηματίες, όμως, που πασχίζουν και παλεύουν να σταθούν όρθιοι.
Εγώ λέω να επεκταθεί ο έλεγχος και σε άλλους που έχουν ασκήσει διευθυντικά αξιώματα, και σε άλλους που έρχονται σε επαφή με την κοινωνία και τον κόσμο. Πρέπει να επεκταθεί το “πόθεν έσχες”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα