Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Η λίστα με τους... συγγενείς των πολιτικών που έβγαλαν έξω χρήμα

Η λίστα με τους... συγγενείς των πολιτικών που έβγαλαν έξω χρήμα και δημοσιεύει η Avgi.grΝόμιμη "εξαγωγή" χρημάτων διά των συζύγων των βουλευτών διαπιστώνεται από τη λίστα (στην οποία συμπεριλαμβάνονται 20 ονόματα) που έχει στείλει το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Avgi.gr, από τα υπάρχοντα στοιχεία και τις πληροφορίες που επικαλείται, «εκτιμάται ότι 6 πολιτικά πρόσωπα έστειλαν στο εξωτερικό περισσότερα από 2,5 εκατ. ευρώ την περίοδο του μνημονίου (και συγκεκριμένα το 2010 και μέχρι τον Ιούνιο του 2011). Μάλιστα πολλές συναλλαγές εμπλέκουν τις συζύγους, που εμφανίζονται με ποσά από 600.000 ευρώ έως και 200.000 ευρώ».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα της διαδικτυακής «Αυγής», στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
- Δίκα Αλογοσκούφη (σύζυγος πρ. υπουργού Γιώργου Αλογοσκούφη): τα εμβάσματά της πλησιάζουν τα 600.000 ευρώ. Η Δ. Αλογοσκούφη ασχολείται με το real estate, ενώ είναι γνωστό ότι δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό.
- Ντιάνα Ζαγορίτη (σύζυγος πρ. γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Ζαγορίτη): η γνωστή συμβολαιογράφος βρέθηκε με λογαριασμό στο εξωτερικό της τάξης των 400.000 ευρώ.
- Μάρα Ζαχαρέα (σύζυγος πρ. υπουργού Θόδωρου Ρουσόπουλου): λιγότερα από 200.000 ευρώ.
Στην ίδια λίστα υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες,

- η Ελευθερία Κουκά (σύζυγος του βουλευτή Παναγιώτη Μελά, που εκλέχθηκε με τη Ν.Δ., αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε μετά την καταψήφιση του δεύτερου Μνημονίου)
- ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Ιωαννίδης και
- η πρ. βουλευτής της Ν.Δ. Φεβρωνία Πατριανάκου.
Στον ίδιο κατάλογο βρίσκονται άλλα 14 πολιτικά πρόσωπα με εμβάσματα στο εξωτερικό (για λόγους υγείας, σπουδές, επιχειρήσεις κ.ά.).
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε στείλει κατάλογο με 24 πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή τα οποία είχαν στείλει την επίμαχη περίοδο (2010 - Ιούνιος 2011) εμβάσματα στο εξωτερικό άνω των 100.000 ευρώ. Από τον έλεγχο που έκαναν για τη Βουλή οι ορκωτοί ελεγκτές δεν προέκυψε παράνομη δραστηριότητα για 20 πολιτικά πρόσωπα (άλλωστε όλα τα ποσά ήταν δηλωμένα στο πόθεν έσχες), ωστόσο καταγράφηκαν ορισμένα υψηλά ποσά, τα οποία προέκυψαν από τμηματικές αποστολές.
Αντίθετα για ανακριβή δήλωση παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Εφετών οι 4 υπόχρεοι σε δήλωση πόθεν έσχες: Ισίδωρος Κούβελος (σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη), Κυριάκος Βελόπουλος (βουλευτής ΛΑΟΣ), Γιώργος Δημητρακόπουλος (πρ. ευρωβουλευτής Ν.Δ., νυν στέλεχος της ΔΗ.ΣΥ), Κώστας Δρούτσας (πρ. ευρωβουλευτής ΚΚΕ).
Ο πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής για το πόθεν έσχες Βαγγέλης Αργύρης είχε αρνηθεί να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που είχαν νόμιμες συναλλαγές προς το εξωτερικό και παράλληλα δεν παρουσίαζαν αύξηση στην περιουσία τους. Πάντως είχε δεσμευθεί να ενημερώσει τα κόμματα, τα οποία φέρονται να γνωρίζουν την κατάσταση.

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ,ΠΕΦΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ,Η ΔΙΚΑ Η ΣΑΡΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΑ.....,ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα