Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Κυπαρισσία: Υποτονική η χθεσινή συγκέντρωση στο νοσοκομείο


Υποτονική ήταν η χθεσινή συγκέντρωση και «χαλαρή και άνευρη» η διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ενάντια στην υποβάθμισή του! Ο κόσμος ήταν λιγότερος σε σχέση με την προηγηθείσα, την προηγούμενη Τρίτη, συγκέντρωση, ενώ εντύπωση έκανε το γεγονός ότι ακόμα και γιατροί του νοσοκομείου απουσίασαν. Επίσης, δε μίλησαν θεσμικοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες που ήσαν παρόντες, παρά μόνον (από αυτούς) ο δήμαρχος Τριφυλίας. Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε η ομιλία της Νίκης Ζαχαροπούλου, που ο σύζυγός της κάνει αιμοκάθαρση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου.
Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος των εργαζομένων Δήμητρα Νικολοπούλου εξέφρασε την απόλυτη αντίθεση στην υποβάθμιση του νοσοκομείου και τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

Ο δήμαρχος Κόλλιας, αφού ευχαρίστησε τους συγκεντρωθέντες για την αγωνιστική τους παρουσία, τους ενημέρωσε για την επικοινωνία που είχε με πολιτικούς παράγοντες (βουλευτές Μεσσηνίας, πρόεδρο Ν.Δ. και υφυπουργό Υγείας Ν.Δ.) και μετέφερε τις διαβεβαιώσεις που έδωσε σε αυτούς ο υπουργός Υγείας, ότι «δε θίγεται σε τίποτα το νοσοκομείο», ενώ αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση του βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομά του, που είπε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Και τόνισε ακόμη: «Εμείς δεν εφησυχάζουμε, από τη στιγμή που το άρθρο 2 παραμένει. Και αυτό είναι το μήνυμα της συγκέντρωσης. Σήμερα ξαναβάζουμε τη φωνή μας, ξαναβάζουμε τον αγώνα μας παρακαταθήκη. Εμείς εκείνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε ζωντανό, σε λειτουργία και με την προσπάθειά μας να αναβαθμίσουμε το νοσοκομείο!».
Η Νίκη Ζαχαροπούλου, αφού αναφέρθηκε στο Γολγοθά που διανύουν καθημερινά οι νεφροπαθείς, τόνισε: «Προσπαθούν τώρα οι πολιτικοί, οι πράσινοι, οι μπλε, οι παρδαλοί, να τους σταυρώσουν. Αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. οι νεφροπαθείς) στερούνται το νερό, αυτοί οι άνθρωποι στερούνται πάρα πολλά. Δεν έχει κανείς, όμως, το δικαίωμα να τους στερήσει ούτε τον ήλιο ούτε τη ζωή που τους ανήκει! Δε μας φτάνει που λένε ότι δε θα μπει λουκέτο στο νοσοκομείο, θα λειτουργεί. Πώς θα λειτουργεί; O νεφροπαθής χρειάζεται ένα νοσοκομείο στελεχωμένο. Θέλει τον καρδιολόγο, τον παθολόγο, το χειρούργο, τον ακτινολόγο, τις νοσηλεύτριες, τους πάντες. Δε φτάνει που μας έχουν μία νεφρολόγο, την κυρία Ζέρβα και την ευχαριστούμε πάρα πολύ, γιατί προσπαθεί μόνη της να τα βγάλει πέρα, θέλουνε να κλείσουνε το νοσοκομείο…». Μάλιστα, εξέφρασε τη λύπη της για τη μικρή συμμετοχή στη συγκέντρωση: «Δε φτάνει να μοιρολατρούμε, θα μας κλείσουν το νοσοκομείο. Δεν μπορούμε να έχουμε μόνο απαιτήσεις και δικαιώματα, πρέπει να τα υπερασπιστούμε!».
Τη συμπαράστασή του στον αγώνα για το νοσοκομείο εξεδήλωσε με την παρουσία του και ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Θανάσης Πετράκος και οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Δημήτρης Σωτηρόπουλος και Σαράντος Κουκούμης.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα