Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Τριφυλία

«Στασιμότητα» στους Δήμους της περιοχής

ImageΣτασιμότητα επικρατεί στους Δήμους της Τριφυλίας, αφού, με ελάχιστες εξαιρέσεις συνεχιζόμενων έργων, δεν «κινείται», απολύτως, τίποτα, πέρα από την απλή  - γραφειοκρατική ή μη - διαχείριση της καθημερινότητας.
Εκείνο στο οποίο οι απερχόμενοι διοικούντες τους σημερινούς Δήμους δίνουν έμφαση και εντείνουν τις όποιες προσπάθειες, είναι η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων, οικονομικών και άλλων, που έχουν ώστε τέλος του χρόνου που λήγει η θητεία τους και, ταυτόχρονα, από 1η Γενάρη ξεκινά η λειτουργία του νέου Δήμου Τριφυλίας.

Στόχος, η «κατάσταση» των Δήμων τους να είναι όσο γίνεται καλύτερη στα οικονομικά ζητήματα και στη λειτουργικότητα των υπηρεσιών. Βέβαια, εκκρεμότητες θα υπάρχουν και μετά την 1η Γενάρη, κι αυτό, γιατί θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι, ειδικά σε ό,τι αφορά τις οφειλές των Δήμων, μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους δεν πρόκειται αυτές να έχουν πληρωθεί, αλλά ούτε και οι Δήμοι να έχουν στις αρμόδιες υπηρεσίες τους όλα τα τιμολόγια από προμηθευτές και εργολάβους… Η καθημερινή λειτουργία των Δήμων και των υπηρεσιών τους «εξαντλείται» στη διευθέτηση τρεχουσών αναγκών των πολιτών και στο μάζεμα και συμμάζεμα των αιτημάτων τους! Ωστόσο, για να μπορέσει να ξεκινήσει και να λειτουργήσει ο νέος Δήμος, όπως σημειώνουν συνεργάτες του νεοεκλεγέντος δημάρχου Κώστα Κόλλια, θα πρέπει να υπάρξει αναλυτική, πλήρης και σαφής εικόνα της οικονομικής κατάστασης των σημερινών Δήμων, με τα έσοδα και τα έξοδά τους, τις οφειλές σε εργολάβους, προμηθευτές και άλλους, τις δανειακές τους υποχρεώσεις, καθώς και την κινητή και ακίνητη περιουσία τους και το ανθρώπινο δυναμικό τους. Μάλιστα, σχετικά με την οικονομική κατάσταση, ο κ. Κόλλιας μαθαίνουμε πως δέχεται εισηγήσεις για εξονυχιστικούς και σε βάθος ελέγχους όλων των σημερινών Δήμων και παρουσίαση στη συνέχεια των στοιχείων στο, νέο, Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες.
Η.Γ.

5 σχόλια:

  1. ...ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΕΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ..ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ..
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ
    [ΑΚΙΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ??}
    ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΣΑΣ ΕΒΑΛΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΝΑΞΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΠΝΙΞΕ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ,ΑΛΛΑ ΣΑΜΙΝΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..Ο ΚΟΥΣΕΛΑΣ,Ο ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΟΤΟΕ,ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΤΙ,ΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ,ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ!!



    ..ΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ,ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΓΚΙΣΕ!!!


    ..ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗ ΣΟΦΟΥΛΑ ΣΑΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ..
    ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΝΣΗΜΟ,
    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΣ.!!!!
    ..ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΙΣΟ MANXATAN EINAI ΔΙΚΟ ΤΗΣ??
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΜΩΡΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Κόλλια ΠΡΕΠΕΙ να μας πείτε πόσα ακριβώς εκατομμύρια ευρώ χρέωσε τους Γαργαλιανιώτες ο Καλοφωλιάς και που πήγαν τα λεφτά...
    Αν τον καλύψετε και σφυρίζετε αδιάφορα θα κατηγορηθείτε για συγκάλυψη και συνεργασία με τους λωποδύτες των Γαργαλιάνων. ΕΛΕΓΧΟ κ. Κόλλια σε βάθος για να κόψετε την όρεξη των τρωκτικών που ετοιμάζονται... ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΞΩΝΥΧΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ! Περιμένουμε κύριε Κόλλια. Περιμένουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΜΠΡΑΒΟ!
    ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!
    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα