Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Αποζημιώσεις σε θύματα του Ολοκαυτώματος προανήγγειλε ο Σόιμπλε


Posted by billy in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Κ. ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ;;
Την καταβολή αποζημιώσεων σε όσα θύματα του Ολοκαυτώματος στην ανατολική Ευρώπη, αλλά και σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες δεν είχαν….
καταβληθεί ποτέ μετά το τέλους του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
“Στην ανατολική Ευρώπη και στην πρώην ΕΣΣΔ υπάρχουν ακόμα σήμερα άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν συμπεριληφθεί στους δικαιούχους αποζημιώσεων”, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στον βερολινέζικο ραδιοφωνικό σταθμό Inforadio.
“Η γερμανική κυβέρνηση εντόπισε αυτούς τους δικαιούχους και αποφασίσαμε να λάβουν μια αποζημίωση. Οι Γερμανοί πρέπει να δούμε ότι ακόμα σήμερα δεν γνωρίζουμε τα ονόματα όλων των δολοφονημένων (από το Τρίτο Ράιχ). Το έγκλημα με την ονομασία Ολοκαύτωμα υπήρξε τόσο πολύ μεγάλο, ώστε δεν γνωρίζουμε ούτε όλα τα ονόματα των δολοφονημένων, ούτε τους δικαιούχους”.
Εντός της ημέρας ο κ. Σόιμπλε επρόκειτο να υπογράψει συμφωνία με την εβραϊκή οργάνωση Jewish Claim Conference (JCC), η οποία διεκδικεί αποζημιώσεις για τα θύματα του Ολοκαυτώματος και για λογαριασμό επιζώντων συγγενών τους. Επίσης, διέρρευσε ότι η συμφωνία αυτή γεωγραφικά εκτείνεται σε αρκετές πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, όπου υπολογίζονται σε περίπου 80 χιλιάδες οι δικαιούχοι αποζημίωσης για εγκλήματα πολέμου.

Πρόκειται για μια εφάπαξ κατ’ άτομο αποζημίωση ύψους 2.556 ευρώ ενώ σε ειδικές περιπτώσεις, θα παρέχεται ένα μηνιαίο επίδομα 300 ευρώ, σύμφωνα με τον Σόιμπλε.
Στις 10 Σεπτεμβρίου του 1952 στο Λουξεμβούργο η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας είχε συνάψει συμφωνία με το Ισραήλ, να παρέχεται γερμανική οικονομική στήριξη σε όσους Εβραίους κατευθύνονταν τότε για μόνιμη εγκατάσταση στο εβραϊκό κράτος, εξέλιξη που συνέβαλε αναμφίβολα στην επανένταξη της δημοκρατικής Γερμανίας στη διεθνή κοινότητα. Η συμφωνία αυτή, ποτέ δεν έτυχε εφαρμογής από τις αρχές της “αντιφασιστικής” Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της JCC μισό εκατομμύριο θύματα του Ολοκαυτώματος βρίσκονται ακόμα εν ζωή.


TreloKouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα