Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Οι εκπαιδευτικές μπίζνες της κόρης της πρώην υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου


Στο άρθρο γίνεται αναφορά στην αποκάλυψη της ΟΙΕΛΕ για την κοινή επιχείρηση «Μπουγά-Χριστοφιλοπούλου» και στην περίεργη καθυστέρηση εκδίκασης από το ΚΥΣΔΕ – εδώ και 2,5 χρόνια – της ένστασης της τότε Υπουργού Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου κατά της πρωτόδικης απόφασης του ΠΥΣΠΕ Μεσσηνίας που είχε καταδικάσει τον κ. Μπουγά με την αστεία ποινή-χάδι των 25.000 ευρώ, όταν οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί με πρόταση και της ΟΙΕΛΕ καταδικάστηκαν σε βαρύτατες ποινές (3 από αυτούς απολύθηκαν οριστικά από την εκπαίδευση).Θυμίζουμε εδώ πως για τέτοιου μεγέθους αδίκημα η νομοθεσία προβλέπει έως και την ποινή της άρσης της λειτουργίας του σχολείου.
Το άρθρο φιλοξενεί επίσης δήλωση του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτού, ο οποίος χαρακτηρίζει την υπόθεση αυτή ως νοσηρό σύμπτωμα ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που έχουν σαν στόχο της εκποίηση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και την αρπαγή του από ασύδοτα συμφέροντα.
Δείτε το άρθρο της εφημερίδας «Το Χωνί» εδώΦωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης
Η ΟΙΕΛΕ παρέλαβε το πρωί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Φ. Μπουγά και των έξη εκπαιδευτικών που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα με αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας για την υπόθεση υποκλοπής και διαρροής των θεμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων. Στόχος της νομικής αυτής ενέργειας η φίμωση της ΟΙΕΛΕ, καθώς πλέον το θέμα της ίδρυσης ιδιωτικού ΙΕΚ συνδιοκτησίας Μπουγά-Χριστοφιλοπούλου έχει πάρει εθνική διάσταση μέσω των ΜΜΕ.
Πληροφορούμε κάθε «ενδιαφερόμενο» πως η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει να προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης απέναντι σε όλους όσους επιδιώκουν την συρρίκνωση της δημόσιας σφαίρας και την υπαγωγή του αγαθού της Παιδείας στους νόμους της ασύδοτης αγοράς.
Πηγή: oiele.gr – εφημερίδα «Το Χωνί»Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα