Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Γρηγοράκος: Δεν ρίξαμε εμείς τον αλαζόνα Παπανδρέου, ο Βενιζέλος είναι πάρα πολύ δημοκρατικός


ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ...ΤΑ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ!!!!! ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΑΙ Ο ....ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!!!

Τη δική του εκδοχή για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ των τελευταίων ετών έδωσε ο βουλευτής του κόμματοςΛεωνίδας Γρηγοράκος, ενισχύοντας τις υποψίες ότι κάθε βράδυ επιστρέφει με τον διαστημόπλοιο του στον πλανήτη Κρόνο.
Παραθέτω μερικά αποσπάσματα από την πρωινή του παρουσία στο ΣΚΑΙ:
-Διότι κι εμείς, να το πω ξεκάθαρα, εγώ ήμουν φίλος του Βενιζέλου και στήριζα το Βενιζέλο, αλλά ποτέ δεν δημιούργησα πρόβλημα στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Ποτέ. Δείτε τα πρακτικά, δείτε τι έκανα στην πορεία μου 5 χρόνια με κυβερνήτη...
...τον Παπανδρέου και με τον Παπανδρέου αρχηγό, μετά το 2007, του ΠΑΣΟΚ και εάν δημιούργησα ποτέ ένα πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ.
-Τον Παπανδρέου έριξε η κακή πολιτική του. Όχι εμείς. Οι δικές του επιλογές. Δεν ήταν ο ΥΠΟΙΚ, επιλογή δική μου. Δική του επιλογή ήταν. Οι υπουργοί ήταν δικοί του.(...)Οι ίδιοι. Οι δικοί του άνθρωποι. Όχι οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι. Το θέμα είναι ότι έπρεπε και ο ίδιος κάποια στιγμή να λαμβάνει υπόψιν του την ΚΟ, το κόμμα, τους μηχανισμούς του κόμματος, να λαμβάνει υπόψιν του την κοινωνία.
Μα πήγε στο Καστελόριζο και ανακοίνωσε ό,τι ανακοίνωσε, μόνος του.
Δεν λειτουργούν έτσι τα κόμματα. Τα συλλογικά κόμματα και τα κόμματα εξουσίας, όπως ήταν το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε μία ιστορία, που λειτουργούσε μέσα από την Κεντρική του Επιτροπή, από την ΚΟ. Αυτό έγινε τελικά.Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν απόλυτος άρχων. Λειτουργούσε με πολύ αλαζονεία. Δηλαδή πήγε, δεν μας ρώτησε και ήρθε μετά και μας πήρε την ψήφο. Και όμως είδατε ότι το ΠΑΣΟΚ τότε, σταθμίζοντας το συμφέρον της Ελλάδας και της παράταξης, πήγε και ψήφισε το μνημόνιο. Ψηφίσαμε όλοι το μνημόνιο.

Εδώ όμως βλέπουμε στον Ευάγγελο Βενιζέλο… Θα πω και μία παροιμία. Κακό χωριό τα λίγα σπίτια. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τις εντάσεις στην ΚΟ.  Επειδή είναι λίγοι οι βουλευτές νομίζουν ότι είμαστε όλοι –βάζω κι εγώ τον εαυτό μου- αρχηγοί. Ο καθένας έχει την απόλυτη αλήθεια. Τη δική του αλήθεια.

Ο Βενιζέλος είναι ένας πάρα πολύ δημοκρατικός άνθρωπος. Ούτε ποτέ απείλησε με διαγραφές, είδατε τι γινόταν αυτόν τον καιρό, έλεγε ο ένας το μακρύ του, ο άλλος το κοντό του.
Το μεγάλο του προσόν είναι αυτό. Από εκεί και πέρα όμως, δεν μπορεί να τα βάζει με χιλιάδες δυνάμεις που παλεύουν έναν αρχηγό.

Από τη στιγμή που έγινε αρχηγός, την ίδια στιγμή υπήρχε αμφισβήτησή του. Αυτό είναι τρομερό που συνέβη στον Ευάγγελο Βενιζέλο.Αυτό δεν έχει γίνει σε κανέναν αρχηγό, κανενός κόμματος. Δηλαδή οι ίδιοι που έλεγαν ότι τον στηρίζουν ήταν οι αυτοί που του τραβούσαν το χαλί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα