Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Όλα στην... Καλαμάτα! Στο πόδι η Τρίπολη, κλείνει το Στρατόπεδο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας το 11ο Σύνταγμα Πεζικού

Παναρκαδικό μέτωπο δημιουργείται ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Αμυνας να μεταφέρει τη στρατιωτική μονάδα του 11ου Συντάγματος Πεζικού από το ιστορικό στρατόπεδο «Στρατηγού Θ. Κολοκοτρώνη» της Τρίπολης στο κλειστό στρατόπεδο «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα και μάλιστα εντός των επόμενων δέκα ημερών.
Το απόγευμα χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία πολύωρη σύσκεψη αυτοδιοικητικών παραγόντων και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων του νομού στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκαν φόβοι από τους συμμετέχοντες ότι μεθοδεύεται η μετατροπή του στρατοπέδου «Κολοκοτρώνη» σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Με το πέρας της σύσκεψης υπογράφηκε ομόφωνα ψήφισμα, στο οποίο εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στη μεταφορά του 11ου Συντάγματος Πεζικού από την Τρίπολη στην Καλαμάτα, και το οποίο αποστέλλεται στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης.

Μάλιστα κάνουν λόγο για «προχειρότητα» και «μεθόδευση» και επισημαίνουν πως με τη μεταφορά του 11ου Συντάγματος όχι μόνο δεν εξοικονομούνται πόροι αλλά αντίθετα θα υπάρξει επιβάρυνση στον προϋπολογισμό της χώρας.

Τέλος υπογραμμίζουν πως η μεταφορά θα έχει περαιτέρω οικονομικές επιπτώσεις για τους επαγγελματίες της Τρίπολης και τονίζουν τους ιστορικούς δεσμούς του 11ου Συντάγματος με την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα