Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Αυτούς θα προτείνει για υπουργούς ο Βενιζέλος στη συνάντηση με Σαμαρά


ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ!ΤΟ ΤΑΞΙΜΟ ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ ΣΠΙΤΙΑ, ......ΤΟ ΔΟΣΙΜΟ ΟΜΩΣ;
Για τις πολιτικές εξελίξεις ετοιμάζεται το ΠΑΣΟΚ εν αναμονή των εξελίξεων για τη δόση και το ελληνικό χρέος. Στην περίπτωση που οι εταίροι μας δώσουν οριστική λύση στο ελληνικό πρόβλημα, αυτό για τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα ισοδυναμεί με δικαίωση της προεκλογικής πολιτικής του πρότασης και των μετεκλογικών του επιλογών.
Η λύση ή η επιλογή ενδιάμεσων σταθμών θα είναι το καθοριστικό στοιχείο των επιλογών του από εδώ και πέρα. Για αυτό, έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του να αποφεύγουν τις συζητήσεις για τον ανασχηματισμό. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το ΠΑΣΟΚ θέτει θέμα αλλαγής των κανόνων λειτουργίας της κυβέρνησης. Με προηγούμενη ενημέρωση των εταίρων και την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας για τους πολιτικούς στόχους, πέραν της κρίσης χρέους. Θα μπουν, έτσι, στο τραπέζι θέματα όπως ο εκλογικός νόμος και η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Γνώμονας των επιλογών του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι η εξάντληση της τετραετίας. Για αυτό και μελετά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη της νεότερης γενιάς. Οι Γιάννης Μανιάτης, Πάρης Κουκουλόπουλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης, Φώφη Γεννηματά, Κώστας Καρτάλης, Κώστας Τριαντάφυλλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης και Συμεών Κεδίκογλου αποτελούν τη βασική δεξαμενή από την οποία θα γίνουν οι επιλογές.
Για όλα αυτά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συζητήσει όταν έρθει η ώρα με τον Φώτη Κουβέλη και τον Αντώνη Σαμαρά. Το θέμα του ανασχηματισμού θα τεθεί σίγουρα σε μία από τις επόμενες συσκέψεις των αρχηγών, δεν αποκλείεται, όμως, να αποτελέσει και θέμα διμερών επαφών.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Αντύπας

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα