Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

M. Καρχιμάκης> Αυτοί είναι οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι του Προβόπουλου

Για προκλητική ασυδοσία κατηγορεί τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, για τις προσλήψεις 20 περίπου συμβούλων εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Παρότι αναφέρεται ότι διαχρονικά οι κεντρικοί τραπεζίτες επιστράτευαν έναν μικρό αριθμό συμβούλων, σύμφωνα με τον Μιχάλη Καρχιμάκη, ο νυν επικεφαλής της ΤτΕ, μετά την τελευταία συνταξιοδότηση 40 στελεχών του Ιδρύματος, προσέλαβε 20 συμβούλους.
Μάλιστα κάποιοι από αυτούς αποτελούν επαναπροσληφθέντες, οι οποίοι, αφού αρχικά συνταξιοδοτήθηκαν, λαμβάνοντας στο ακέραιο τα εφάπαξ τους, επέστρεψαν στη συνέχεια ως σύμβουλοι.
Έτσι, όπως σημειώνει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τίθεται μείζον ζήτημα ηθικής και δημοσιονομικής ακεραιότητας του κ. Προβόπουλου, καθώς από τη μία επιβάλλονται περικοπές στους πολίτες, ενώ από την άλλη σπαταλιέται δημόσιο χρήμα σε στρατιές συμβούλων.
Για των λόγων το αληθές, ο κ. Καρχιμάκης καταγγέλλει:

«ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 20 [ΕΙΚΟΣΙ] ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΚΡΙΣΗΣ. Σε μια περίοδο κρίσης οι ενέργειες του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας αποτελούν μια συμβολική αλλά και κρίσιμη παράμετρο στην προσπάθεια που γινεται και στις θυσιες που απαιτούνται από τον ελληνικό λαό, για να σταθεί ο τόπος στα πόδια του. Ο κεντρικός τραπεζίτης λοιπόν έχοντας γνώση του άβατου της πληροφόρησης από τους απλούς πολίτες και όχι μόνο, σε σχέση με τα τεκταινόμενα στην τράπεζα που διοικεί συνεχίζει να ενεργεί ανεξέλεγκτα και ασύδοτα με αποφάσεις που προκαλούν. Όταν λοιπόν όπως λέγεται ΟΛΟΙ οι διατελέσαντες διοικητές της τράπεζας Ελλάδος χρησιμοποιούσαν ελάχιστο, πολύ μικρό αριθμό συμβούλων, ο κ. Προβόπουλος μέσα σε περίοδο κρίσης προκαλεί ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ, μετά και τις τελευταίες συνταξιοδοτήσεις των σαράντα στελεχών, 20 [ ΕΙΚΟΣΙ] ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ περίπου από τους οποίους κάποιοι επανήλθαν στην τράπεζα μετά την πρόσφατη συνταξιοδότηση τους, με τα παχυλά άμεσα καταβαλλόμενα και ακούρευτα ΕΦΑΠΑΞ που έλαβαν. Ο κεντρικός τραπεζίτης είναι από εκείνους που εισηγούνται τις περικοπές και τους περιορισμούς για τους πολλούς και τους αδύναμους ΕΝΩ για την τράπεζα που διοικεί εφαρμόζει την αδιαφάνεια την ασυδοσία την σπατάλη και την πρόκληση......»













ΠΗΓΗ:http://newpost.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα