Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Στο Κακουργιοδικείο η κόρη του καθηγητή Μπαμπινιώτη, κατηγορείται για ασελγεια σε ανήλικη μαθήτριά της


sto kakourgiodikeio i kori tou kathigiti mpampinioti katigoreitai gia aselgeia se aniliki mathitria tis 1 315x236 300x224 Στο Κακουργιοδικείο η κόρη του καθηγητή Μπαμπινιώτη, κατηγορείται για ασελγεια σε ανήλικη μαθήτριά τηςΑνάστατη είναι η ακαδημαϊκή κοινότητα μετά την είδηση ότι παραπέμπεται στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας η κόρη του πρώην πρύτανη με υπουργική θητεία, Γιώργου Μπαμπινιώτη, κατηγορούμενη για «κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κάτω των 18 ετών» Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, η κόρη του πρύτανη, Φλωρίτα Μαρία Μπαμπινιώτη, την περίοδο που ήταν καθηγήτρια στο Αρσάκειο φέρεται να πρωταγωνίστησε σε «ανήθικη σχέση» με ανήλικη μαθήτρια της. Οι πληροφορίες λένε ότι οι γονείς κατήγγειλαν το γεγονός και η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα ν” ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της καθηγήτριας. Παρότι αρχικά το δικαστικό συμβούλιο είχε παραπέμψει την κόρη του πρώην πρύτανη, κρίνοντας ότι προκύπτουν σε βάρος της επαρκείς ενδείξεις για να καθίσει στο εδώλιο, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση και επέστρεψε τη δικογραφία για περαιτέρω έρευνα.

Αξιολογώντας τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με το υπ” αρ. 2788/2012 βούλευμά του έκρινε και πάλι ότι η καθηγήτρια πρέπει να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, η οποία και θ” αποφανθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες σε βάρος της. Σημειώνεται ότι ο πατέρας της κατηγορουμένης και πασίγνωστος ακαδημαϊκός είναι πρόεδρος της «Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Αρσακείων -Τοσιτσείων Σχολείων».
Την επαναπροσέλαβαν στο… γραφείο καταγγελιών του Αρσακείου
Κατά τη δικογραφία το γεγονός συνέβη το 2008. Μετά το σάλο που προκλήθηκε εντός του σχολείου η Φλωρίτα Μπαμπινιώτη υπέβαλε την παραίτηση της, η οποία έγινε αμέσως αποδεκτή.
Μετά την πάροδο όμως ικανού χρονικού διαστήματος και προφανώς κατόπιν εισηγήσεως του πατρός της, η Φλωρίτα Μπαμπινιώτη προσελήφθη εκ νέου στο Αρσάκειο. Αυτό συνέβη πριν από ένα εξάμηνο, δηλαδή πολύ πρόσφατα. Το ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι η κόρη του καθηγητή τοποθετήθηκε στο γραφείο του πατρός της στο Αρσάκειο του Παλαιού Ψυχικού και επί της οδού Κοκκώνη 18. Κατά πληροφορίες, η εκ νέου πρόσληψή της, παρά το σάλο που είχε δημιουργηθεί, πραγματοποιήθηκε προκειμένου να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Είναι απορίας άξιον το πώς ο γνωστός ακαδημαϊκός, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της «Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων» και υπουργός Παιδείας, παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως υπήρξε και δεύτερο περιστατικό παρενόχλησης μαθήτριας επέμεινε στην επαναπρόσληψη της θυγατέρας του προκαλώντας έτσι μείζον πολιτικό αλλά κυρίως ηθικό ζήτημα.
Η διοίκηση της «Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας» ωστόσο, επιμένει πως η επαναπρόσληψη της Φλωρίτας Μπαμπινιώτη έγινε νομότυπα και πως η ίδια ασχολείται πλέον μόνο με διοικητικά καθήκοντα χωρίς να έρχεται σε επαφή με μαθητές. Κατά τη Γραμματεία της «Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας» η Φλωρίτα Μπαμπινιώτη προσελήφθη διότι κατέχει μεταπτυχιακό στην Πληροφορική. Τα σημερινά καθήκοντά της έχουν να κάνουν με την ηλεκτρονική ενημέρωση της σχετικής ιστοσελίδας του Αρσακείου που αφορά βιβλιογραφικό υλικό.
Υπήρξε και δεύτερο περιστατικό
Καθηγητές του Αρσακείου που παρακολούθησαν από κοντά την υπόθεση της θυγατέρας Μπαμπινιώτη αναφέρουν πως πριν το περιστατικό για το οποίο τώρα και μετά από παρέλευση 4 ετών κατηγορείται η Φλωρίτα Μπαμπινιώτη, υπήρξε και ένα άλλο συμβάν.
Ο πατέρας της ανήλικης μαθήτριας τότε η οποία και αυτή είχε υποστεί παρενόχληση, αποφάσισε να μην προβεί σε καταγγελία, επιλέγοντας να της αλλάξει σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα