Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Καμία έκπληξη στο ΣΥΡΙΖΑ για την αποτυχία του Eurogroup

 Καμία έκπληξη στο ΣΥΡΙΖΑ για την αποτυχία του EurogroupΚαμία έκπληξη δεν προκάλεσε στην Κουμουνδούρου η αδυναμία των ευρωπαίων και του ΔΝΤ να καταλήξει σε μία πρόταση για τη μείωση του ελληνικού δημοσίου χρέους και τη συμπλήρωση του χρηματοδοτικού κενού του οικονομικού προγράμματος.«Και το περιμέναμε και το είχαμε προβλέψει», δήλωνε νωρίς σήμερα το πρωί κορυφαίο στέλεχος του κόμματος. Και να σκεφτεί κανείς ότι όσα συζητούν οι δανειστές μας και για τα οποία δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν, σε καμία περίπτωση για μας δεν λύνουν το πρόβλημα, συνέχισε το ίδιο στέλεχος.Θα είναι μία ακόμη αποτυχημένη συνταγή στις ήδη υπάρχουσες με τα τρία μνημόνια τις οποίες πληρώνει ακριβά ο ελληνικός λαός.Και αυτό διότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι επιμέρους διαφωνίες όσο το γεγονός ότι πλέον οι πάντες γνωρίζουν πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και απαιτούνται εδώ και τώρα δραστικές και κυρίως συνολικές για όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου λύσεις.
Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβάνουν στην Κουμουνδούρου, κάποια στιγμή έστω κι έτσι, έστω και καθυστερημένα κάπου θα καταλήξουν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ και η δόση θα δοθεί. Καμία έκπληξη και φυσικά κανένας πανηγυρισμός για εμάς.
Εμείς επιμένουμε σε μία συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος για όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με γενναία διαγραφή των χρεών, αποπληρωμή των υπολοίπων με ρήτρες ανάπτυξης και φυσικά κατάργηση όλων των επαχθών μέτρων που συνοδεύουν τα μνημόνια και καταστρέφουν τους λαούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα